Вже другу добу тривають обшуки в головному офісі ПАТ «Аграрний фонд». Співробітникам НАБУ без жодних перешкод було надано доступ до всіх документів та приміщень Товариства.

Обшук розпочався 7 лютого о 14.00. Слідчі НАБУ Іван Смілий, Денис Моторний, Максим Іванченко на чолі з Іваном Кравчуком та з групою озброєних спецпризначенців увійшли до офісу товариства та вручили ухвалу про проведення обшуку за обставинами порушень при виконанні договорів поставки мінеральних добрив. Правоохоронці стверджують, що Аграрний фонд реалізовував добрива лише на документах без їх фактичної наявності. При цьому жодних перевірок складів не проводилося. Наголошуємо, весь заявлений товариством асортимент мінеральних добрив є в наявності і зберігається на 22-ох складах по всій території України.

Варто також зазначити, що раніше слідчі НАБУ зверталися до Аграрного фонду з вимогою надати документи щодо реалізації мінеральних добрив. В Товаристві спротиву не чинили і надавали всі необхідні документи, зазначені в ухвалі. Однак правоохоронці не зважали на той факт, що частину затребуваних ними документів вилучила Генпрокуратура ще в грудні 2018 року в рамках іншого кримінального провадження.

Отже інформація, поширена НАБУ про нібито перешкоджання в отримані документів і проведенні розслідування, не відповідає дійсності.

За дивним збігом обставин свій обшук НАБУ розпочало саме в той час, коли ПАТ «Аграрний фонд» ініціював досудове розслідування в Одеські області з приводу можливого викрадення 27 тис. тонн зерна вартістю 200 млн. грн. хоча ухвалу про обшук було отримано ще 16 січня 2019 року. Отже в ситуації, коли всім необхідно мобілізуватися на збереження державного майна, НАБУ блокує роботу Товариства.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Виконавчий директор Товариства, Микола Зубарєв зазначив, що обшук в офісі ПАТ «Аграрний фонд» не випадково співпав у часі із заявою про зникнення зерна держкомпанії на елеваторах «Агроінвестгруп».

«Це дуже дивний збіг обставин, дивний і по датах, і по сумах. Наприкінці минулого тижня ми виявили недостачу продукції на елеваторах «Агроінвестгруп» в Одеській області і негайно почали діяти, щоб врятувати майно. Ми звернулися до Національної поліції, СБУ, прокуратури. Адже мова йде про 27 тис. тонн зернових, які належать ПАТ «Аграрний фонд», вартістю 200 млн грн. Навряд чи це співпадіння. Не виключаю, що ці дві справи дійсно пов'язані між собою, і наші намагання врятувати державне майно комусь не подобається», - зазначив Микола Зубарєв.

Прес-служба ПАТ «Аграрний фонд»