Україна і Єврокомісія провели консультації щодо скасування мораторію на експорт лісу-кругляка. Про це повідомила радник міністра економічного розвитку і торгівлі Роксолана Пидласа.

Зміст консультацій є конфіденційним за угодою сторін.

"Українська сторона надала ЄС всю необхідну інформацію", - заявила вона.

На даний момент ЄС може подати запит про створення арбітражної групи (згідно ст. 306 Угоди про асоціацію) або не продовжувати суперечку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше, ще навесні 2015 року Верховна Рада прийняла законопроект, згідно з яким на 10 років заборонила експорт необроблених лісоматеріалів: деревних порід (крім сосни) – з 1 листопада 2015 року, деревних порід сосни – з 1 січня 2017 року.

Переговори між Україною і ЄС стосуються того, що зазначені дії української сторони були здійснені з порушенням процедур, які передбачені угодою про асоціацію між Україною та ЄС (стаття 35 Обмеження експорту або імпорту).

Відповідно до статті 35 жодна із сторін не повинна вводити або зберігати в силі будь-які заборони, заходу або обмеження еквівалентного дії щодо імпорту будь-якого товару іншого боку або експорту будь-якого товару, призначеного для території іншої сторони.

Також в цілому утримання від обмежень у торгівлі було передбачено і на час дії меморандуму про отримання попередньої програми макрофінансової допомоги від ЄС.

Нагадаємо, Україна офіційно йде в НАТО і ЄС: назад шляху немає. Важливі зміни в основному законі.

Як повідомляв Знай. ua, українці зможуть їздити в казкову країну по внутрішньому паспорту. Тільки ID-карта і ніяких зайвих вимог.

Знай. ua писав, що НАТО створить суперзброю нового покоління: Путіна не врятують навіть ядерні боєголовки. НАТО працює над новим озброєнням.