9 лютого відбувся урочистий випуск курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія». Під час цього випуску 24 курсантам присвоїли офіцерське звання "лейтенант". У їх числі – військовополонені українські моряки, Богдан Головаш і Владислав Костишин, які зараз знаходяться в російському СІЗО, будучи незаконно захопленими в полон агресивними окупантами. Про це повідомляє Канал 24 з посиланням на Міноборони України.

"Серед сьогоднішніх випускників — захоплені в полон 27 листопада 2018 року Російською Федерацією курсанти Богдан Головаш і Владислав Костишин. Лейтенантські погони і кортики батькам полонених курсантів вручав командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко", - йдеться в повідомленні.

За словами Ігоря Воронченко, Богдан Головаш і Владислав Костишин щоб придбати необхідну морську практику, проходили військову стажування на захоплених катерах, адже після випуску їх планували призначити на посади на катери цього типу. Крім того, він додав, що принциповою позицією командування флоту є призначення молодих офіцерів на командирські посади.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Ми, звичайно, мріяли не про такий випуск, але віримо, що цей страшний сон скоро закінчиться і наш син буде поруч з нами в Україні і вже офіцером поповнить ряди українського флоту", - сказала мама лейтенанта Костишина.

Людмила Костишина також розповіла, що останній раз бачила сина під час «судилища», де їй вдалося поспілкуватися з ним всього кілька хвилин.

Традиційно відбувся урочистий ритуал випуску, який включав прощання з Бойовим прапором навчального закладу, читання клятви кодексу честі офіцера, проходження урочистим маршем та колективне фотографування. Також випускники під час заходу підняли таблички з написом «Свободу полоненим війни».

Нагадаємо, раніше ми писали, що українців масово не пускають у Росію на кордоні без пояснення причин.

Нагадаємо, навчання української армії ледь не переросли в повномасштабну війну: у Путіна пішли на провокацію.

Нагадаємо, Морські прикордонники зі складу Об'єднаних сил у взаємодії з катерами ВМС ЗСУ та іншими силами ООС відпрацювали навчальні маневри по відбиття ворожого нападу в Азовському морі.

Як повідомляв Знай.uа, українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.

Знай.ua писав, півтора десятка українців заарештували за кордоном. Їх тримають прямо в порту і поки невідомо, коли дозволять повернутися.