Протягом останніх трьох днів українці не можуть проїхати до Росії через пункт "Нехотєєвка", навпроти українського пункту "Гоптівка". Про це постраждалі від російського свавілля заявили співробітникам Держприкордонслужби, повідомляє видання ZN.ua. У Держприкордонслужбі розповіли, що за останні 3 дні понад 90 українців звернулися в ГСПУ, заявивши, що на кордоні з країною-агресором їх "розгортають" без причини.

"Російські прикордонники не пояснюють причин непропуску, або посилаються на міфічний указ про заборону в'їзду на територію Росії автомобілів з великим об'ємом двигуна таких, як Toyota-Prado, Volkswagen-Passat та інші. Розуміючи, що таким чином вони порушують права людини на вільне пересування, працівники ПС ФСБ РФ здійснюють відеофіксацію, змушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за власним бажанням", - повідомляє прес-служба ДПСУ.

Українців просять врахувати цю інформацію і найближчим часом не їздити до Росії.

Нагадаємо, навчання української армії ледь не переросли в повномасштабну війну: у Путіна пішли на провокацію.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

На Азовському морі навчання підрозділів Збройних сил України ледь не переросли в повномасштабну боротьбу з російськими військами.

Під час виходу українських кораблів у стрільбі, росіяни підняли свою авіацію і направили у бік Маріуполя відразу чотири своїх судна, про це розповіли в штабі ООС, передає ТСН.

З маріупольського порту в море виходять українські кораблі - все по-бойовому, кулемети спорядження, гармати расчехлены.

"Відпрацьовувався елемент атаки надводних кораблів противника з виконанням практичної артилерійської стрільби в умовах обмеженої видимості", - розповів командир тактичної групи "Маріуполь" Юрій Федаш.

За легендою навчань - бій з умовним противником. Проте розвідка несподівано повідомила, що з боку Криму підходить противник реальний: 4 корабля ФСБ РФ, також в повітря піднялися їх літаки.

"Командування ООС вирішило відправити на перехоплення кораблів противника броньовані катери - вони мало помітні на радарах, і візуально побачити в тумані їх важко. На швидкості до 25 вузлів вони зайшли між сектором навчань і кораблями РФ, напустили диму, маневрували і стежили за переміщеннями супротивника", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Морські прикордонники зі складу Об'єднаних сил у взаємодії з катерами ВМС ЗСУ та іншими силами ООС відпрацювали навчальні маневри по відбиття ворожого нападу в Азовському морі.

Як повідомляв Знай.uа, українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.

Знай.ua писав, півтора десятка українців заарештували за кордоном. Їх тримають прямо в порту і поки невідомо, коли дозволять повернутися.