У суботу, 9 лютого, в Києві на Подолі поліція затримала учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк". Співробітники поліції проводили масові обшуки та відправили людей до відділку без жодних пояснень. За ці дії правоохоронцям загрожує ув'язнення до 8 років.

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіціі міста Києва Андрій Крищенко.

Він зазначив, що поліцейським буде оголошено про підозру.

"Ми дивимося: там перша або друга частина. Це від 3 до 8 років. Коли буде обґрунтована підозра - матеріалами слідства, відеодоказами, можливо, і експертизами, їм може загрожувати до 8 років. Ця вимога статті 365 (Перевищення влади або службових повноважень, - ред.)", - повідомив Крищенко.

За його словами, активістам, які були затримані під час зіткнень в Подільському райуправлінні поліції, після висунення підозри може загрожувати до 7 років в'язниці.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Стаття 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, - ред.), За напад на поліцейських, там до 5-ти років. Це порушників. 296 стаття (Хуліганство, - ред.) Частина четверта - це до 7 років. Те тобто, поліцейським - до 8 років, активістам - до 7-ми років", - додав Крищенко.

Правоохоронці у свою чергу стверджують, що група активістів була затримана для попередження провокацій. За словами співробітників поліції, у затриманих знайшли зеленку, ножі, газові балончики і пістолет.

Варто зазначити, що 9 лютого, в Києві на Контрактовій площі під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла поруч зі з'їздом партії Юлії Тимошенко, співробітники поліції затримали близько десяти активістів. Судячи зі знайдених у активістів зброї, молоді люди належать до ультраправим організаціям на кшталт "Національного Корпуси" і "С14".

Нагадаємо, що охоронці Порошенка забрали телефон у активіста, який хотів підняти плакат із написом "Хто замовив Катю Гандзюк?" та порвали його.

Як повідомляв "Знай.ua", в поліції прокоментували затримання активістів під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла сьогодні, 9 лютого, в Києві.

Також "Знай.ua" писав, що двійник Юлії Тимошенко йде в президенти: ЦВК здивувала списком.