Чи можуть власники євроблях за 5 євро зняти з обліку автомобіль зі словацькими номерами? Виявляється, це цілком реально.

Про це докладно розповів журналіст Віталій Глагола із Закарпаття.

Як виявилось і з досвіду Віталія, автомобіль на словацьких номерах можна розмитнити за допомогою брокера без відвідування іншої країни, якщо ви його власник (або він громадянин нашої країни). Купчу можна роздрукувати з інтернету, а завірити її – в закарпатському консульстві Словаччини.

авто з іноземною реєстрацією

Щоб перереєструвати автівку, варто звернутися за послугами до брокера. Потім машину можна без проблем поставити на українські номери. Старі номерні знаки поки залишаєте у себе.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

єврономер

Зняти автомобіль з обліку у Словаччині може його власник, вписаний у техпаспорт. Тобто особисто ви. Передайте поліції заяву, номерні знаки і подайте словацький техпаспорт з новими реєстраційними номерами. Бланк заяви є у словацьких правоохоронців. Ціна такої слуги складе всього 5 євро. Ви залишите у своєму гаманці значну суму. Адже зазвичай брокери беруть за такі послуги від 200 до 400 євро.

гроші

За словами Віталія Глаголи, ця процедура цілком законна, відповідає словацькому законодавству, тому нею можна легально користуватися.

Нагадаємо, українцям розповіли про всі нюанси розмитнення євроблях та пояснили, за що ви заплатите кожну копійку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям пообіцяли копієчне розмитнення. Так, кандидат у президенти Олександр Вілкул переконаний, що ця процедура не повинна коштувати українцям більше, ніж тисячу євро.

Також Знай.ua писав, що українці практично за копійки готові віддати авто з еврономерами.

Справа у тому, що новий закон, навіть враховуючи пільговий період розмитнення, не дуже полегшив життя українцям. Вартість отримати українські номери іноді більша, ніж саме авто.

Дивіться: Як без зайвих клопотів розмитнити автомобіль