У Києві нещодавно помітили групу підлітків, яка захопилася смертельною грою "Біжи або помри". Суть проста: перебігти дорогу на ділянці із жвавим рухом машин. Про непоправні наслідки батьків вже попередили користувачі мережі:

"До міста дісталася нова смертельно небезпечна гра підлітків "Біжи або помри". Тепер діти бавляться тим, що перебігають перед потоком автомобілів на жвавій ділянці дороги. Мета гри - вижити. Очевидцем небезпечної гри стала мешканка Києва Юлія Дмитренко. Вона ж опублікувала фото дітей, які перебігають жваву вулицю. Згодом вдалося дізнатися про деталі такого поводження дівчат, та про цю "гру". Проведіть бесіду з дітьми, бо буде горе", - йдеться в коментарі.

"Завжди стоїть суперечка між поколіннями. Але я тут зовсім зрозуміти не можу. Так, в підлітковому періоді всі ми робимо дурниці, але це я назву тупість. Просто бігати перед машинами. Навіщо? Водії зупиняються, роблять зауваження, а вони все одно розвертаються і біжать перед потоком машин. Вони бачили, що я дістала телефон і фотографую, але їм все одно”, –додала Юлія Дмитренко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Втім, для України "Біжи або помри"не новина, перші випадки помічали ще минулого року. Тоді поліція звернулася із застереженням до батьків. Копи пояснили, що це - ризикована вулична гра, суть якої полягає у тому, щоб на мобільний телефон зняти, як гравці перебігають дорогу якомога ближче до транспортного засобу, який рухається, знайшла своїх прихильників у деяких країнах ближнього зарубіжжя.

За непідтвердженими даними, гра "Біжи або помри" прийшла до України з Росії, де вже є жертви.

Своєю чергою батьки дітей забили на сполох і почали ділитися у соцмережах порадами, на що варто звернути увагу, щоб відвернути трагедію.

Зокрема, необхідно простежити, чи висипається дитина, особливо, чи спить у ранкові години. Також повинні насторожити малюнки китів, метеликів та єдинорогів.

"Їду вулицею Кірова о 14:20 приблизно біля шиномонтажки, два пацани стоять, років по 12, я стабільно тримаю 60-70 км, і тут один зривається, за метрів 70-80 перебігає дорогу, я по гальмах, за 5 метрів зупинився, друге с*ченя на камеру телефону знімає, ззаду їхала іномарка, трохи в мене не в'їхав, в бік пішов. А це гаденя трохи під колеса не потрапило! Як побачите – стоять край дороги, краще скиньте газ!" – пишуть батьки.

Водіям також радять бути уважнішими на дорогах, аби вчасно загальмувати за потреби і повідомити про побачене до компетентних органів.

Дивіться: Біжи або помри: підлітків знову заманюють у смертельну гру

Нагадаємо, Комаровський приголомшив правдою про радіацію.Як повідомляв портал "Знай.ua", Алла Пугачова зізналася у смертельній хворобі. Також "Знай.ua" писав, що відомий український бізнесмен трагічно загинув в Європі.