У понеділок, 11 лютого, спливла інформація про місцезнаходження капітана арештованого судна "Норд", який зник перед черговим судовим засіданням в Україні.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

У повідомленні йдеться, що капітан кримського судна "Норд" Володимир Горбенко, якого оголосили в розшук на материковій частині України, повернувся в анексований Росією Крим.

Відеозапис його інтерв'ю опублікував сайт російської газети "Комсомольська правда", повідомляє джерело.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

За словами Горбенка, у нього "не було жодних обмежень на повернення додому". Він стверджує, що безперешкодно перетнув кордон за паспортом Росії. Однак при цьому капітан не називає пункт пропуску, через який виїхав із контрольованої урядом України території.

Варто нагадати, що капітана арештованого Україною кримського судна "Норд" Володимира Горбенка оголосили у розшук. Відповідна інформація була розміщена на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі "Розшук" від 4 лютого 2019 року.

Згідно з повідомленням, Горбенко зник безвісти у Мелітополі Запорізької області 26 січня 2019 року.

Про розшук чоловіка заявив управління Мелітопольського відділу поліції.

поліція
поліція

Окрім того, Володимир Горбенко 1 лютого не з’явився на судове засідання до Оболонського райсуду Києва. За день до того його адвокати заявили про раптове зникнення Горбенка. У прокуратурі Автономної Республіки Крим заявляли, що у разі неявки підсудного його можуть оголосити в розшук.

суд
суд

Нагадаємо, у вівторок, 29 січня, захист капітана затриманого українською стороною російського судна "Норд" Володимира Горбенко заявляє, що він безслідно зник понад дві доби тому.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на адвоката обвинувачено.
У відповідь на слова правника прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко повідомив, що у відомстві нічого про це не знають.

Як повідомляв раніше Знай.ua, капітан кримського сейнера "Норд" Володимир Горбенко, якого затримали в березні 2018 року, знову пропав без вісті, про що заявили його адвокати.

Також Знай.ua писав про те, що прокуратура Криму на виконання рішення Херсонського міського суду передала Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештоване кримське судно "Норд".