7 лютого в Україні набув чинності закон "Про валютні операції". Він відкриває багато можливостей для того, щоб здійснювати фінансові операції. Це стосується й обміну валют.

Українці тепер можуть безперешкодно інвестувати свої кошти за кордон, класти гроші на особисті рахунки у закордонних банках і купувати цінні папери зарубіжних компаній. При цьому для таких валютних операцій більше не потрібні ніякі ліцензії, так як новий закон гарантує недопущення неправомірного і необґрунтованого втручання держави у фінансові справи громадян.

Також українці можуть вільно здійснювати онлайн-покупки в будь-якій іноземній валюті. Але якщо сума покупки становить 150 тис. грн або більше, Нацбанк має право на свій розсуд перевірити законність операції й походження грошей. Така міра безпеки передбачена законодавством про боротьбу з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом.

Крім того, можна в інтернеті вільно купити близько 5500 доларів, 4750 євро валюту або будь-якої іншої країни, за поточним курсом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім того, відтепер немає необхідності проходити ідентифікацію повторно при онлайн-обмін валют з платіжної картки через різні системи інтернет-банкінгу.

Також валюту відтепер можна купувати через спеціальні банкомати та платіжні термінали. При внесенні готівки в спеціальний банкомат людині на руки відразу видається обрана валюта

Нагадаємо, українці отримали мільйони доларів за один день, і це не афера. ПриватБанк продав більше мільйона доларів онлайн.

Як повідомляв Знай. ua, ціни в 2019 посадять українців на лікувальне голодування. Нацбанк опублікував похмурі прогнози.

Знай. ua писав, що жінка купила дрібничку на барахолці, не підозрюючи, що перед нею насправді. Жінка написала книгу про те, що з нею сталося.