У понеділок, 11 лютого, стало відомо про те, що Національний банк України планує скасувати всі валютні обмеження, які на сьогоднішній день діють на українському ринку. Про це заявив заступник голови Нацбанку Олег Чурій, передає Хвиля.

"Ми намагаємося донести ринку, що Нацбанк не вітає обмеження – ми вже 4 роки тільки послаблюємо їх, жодного нового заходу за цей час не з'явилося. Всі обмеження буде знято – це питання тільки часу", — пояснив Чурій.

Олег Чурій

Також заступник голови НБУ додав, що головна умова для зняття обмежень – макрофінансова стабільність.

"Ми в жодному разі не хочемо поспішати, тому що не хотілося б щось скасовувати, щоб потім знову його вводити", — сказав Чурій.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За його словами, окремий ризик для НБУ, через який регулятор обережно підходить до питання скасування обмежень – невизначеність, пов'язана з українськими виборами.

До речі, державний банк "ПриватБанк" повідомив інформацію про те, скільки було куплено в перший день валюти онлайн у системі онлайн банкінгу "Приват24". Дану можливість НБУ дозволив робити з 7 лютого 2019 року.

Так, за перший день в Приват24 українці купили понад 240 тисяч доларів і більше 55 тисяч євро. Крім того, 7 лютого monobank також показав оборот обміну валют в онлайн сервісі свого банку.

Нагадаємо, що за тиждень долар подешевшав на 78 копійок, євро – на 35. Економісти кажуть: факторів декілька, а курс гривні продовжить зміцнюватися. При цьому найгіршим сценарієм може стати зниження обмінного курсу до 28 гривень за долар.

Як повідомляв портал Знай.uа, з 25 січня 2019 року в Україні діє нова методика розрахунку втрат води у багатоквартирних будинках. Тепер платити за комунальну послугу треба не з квартирного, а домового лічильника.

Також портал Знай.uа писав, що голова Ради Національного банку україни Богдан Данилішин прокоментував причини несподіваного зміцнення гривні та падіння курсу іноземних валют. Таке посилення курсу гривні триватиме максимум до травня-червня поточного року.