В Україні все більше людей поступає в лікарні з діагнозом кір. При цьому в ЗМІ не надходить актуальної інформації про точну кількість хворих.

За неофіційними джерелами, станом на 10 лютого тільки в Мелітополі було зареєстровано 18 випадку захворювання на кір. В інших містах України ситуація не краще.

Один з останніх діагнозів поставили 14-річної школярки, яка цілу годину просиділа в коридорі поліклініки в очікуванні прийому лікаря.

Відомо, що до дитини не приїхала швидка і лікар також не прийшов додому, тому дівчинка з мамою була змушена піти на прийом до сімейного лікаря.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

В той день в поліклініці якраз був День здорової дитини – молоді мами привозили своїх немовлят на щомісячну процедуру зважування і вимірювання росту. Весь цей час поруч зі здоровими малюками сиділа хвора на кір дівчинка.

Коли школярка дочекалася прийому, лікар, відразу зрозумівши, що перед ним пацієнт з усіма типовими для кору симптомами, викликала "швидку" і намагалася ізолювати дитину від інших відвідувачів поліклініки. Підлітка екстрено доставили в інфекційне відділення, зараз медики чекають результатів аналізів.

Раніше повідомлялося, що в суботу, 9 лютого, в результаті ускладнень від корової пневмонії помер студент Вінницького Національного медичного університету імені Пирогова Сергій Бутенко.

Про це повідомив Студентська рада Вінницької області в Facebook.

"Ми щиро співчуваємо родині померлого. Нехай його душа спочиває з миром. Закликаємо кожного з Вас до вакцинації, адже ця страшна недуга може застати кого завгодно! Донесемо цю інформацію до кожного - #зупинимокір разом!", - написано у повідомленні.

Нагадаємо, смертельна хвороба атакувала Україну: не врятувалася навіть Супрун. У Міністерстві охорони здоров'я почали хворіти.

Як повідомляв Знай. ua, кір не пошкодувала підданих Супрун, викосила цілий департамент. Відомий журналіст Сергій Дібров розповів, що Моз України масово закупив вакцину проти кору для використання всередині відомства.

Знай. ua писав, що спалах кору вбила юного студента: українців благають про вакцинацію, кількість жертв зростає шаленими темпами. Епідемія забрала ще одне життя.