В найближчі дні, 13-15 лютого, в більшості областей України синоптики прогнозують дощі зі снігом, а з середи суттєво похолоднішає. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

В середу, 13 лютого, на півночі країни температура повітря вдень -1...+1 градус. У західних областях вдень очікується -1...+1 градус тепла.

На сході України вдень синоптики прогнозують 0...+4 градуси, а вночі -1...4 і хмарну погоду. На півдні очікується вдень 0...6 градусів, а вночі 0...+3.

У Києві 13 лютого опадів не очікується. Температура повітря вдень -1...+3 градуси.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У четвер, 14 лютого, майже у всіх областях країни пройде дощ з мокрим снігом. На півночі країни температура повітря вдень -1...+1 градус, а вночі -5...-7. У західних областях вдень очікується 1...3 градуси тепла, а вночі -2...-6.

На сході України вдень синоптики прогнозують -2...-6 градусів, а вночі -10...-12. На півдні очікується вдень 2...4 градуси, а вночі -3...-5. У центральній частині країни синоптики прогнозують вдень -1...1 градус, а вночі -4...-7.

У Києві 14 лютого опадів не очікується. Температура повітря вдень -1...1 градус, а вночі -5...-7.

У п'ятницю, 15 лютого, на всій території України очікується хмарна погода без опадів. Місцями потеплішає до +5 градусів. На заході без опадів, денна температура повітря -1..+3 градуси. На сході країни очікується хмарна погода, температура повітря вдень -1...+3.

У центральному регіоні також мінлива хмарність без опадів, тут вдень термометри покажуть від -1 до +1 градуса. На півдні країни традиційно тепліше, денна температура повітря +1...+5.

У Києві 15 лютого також без опадів, температура повітря вдень -1...+1 градус, вночі -5...-7 градусів.

Народний прогноз погоди в Україні

13 лютого вшановується пам'ять святителя Микити, затворника Печерського. Наші пращури помітили: якщо вдень 13 лютого з'являвся іній, то снігу в ніч на 14 не буде, а якщо сніг все ж випадав, готувались до потепління.

14 лютого вшановується пам'ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили по небу: якщо на Трифона небо було всипане зірками, то очікували пізньої весни. Якщо в цей день випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну.

15 лютого відзначається свято Стрітення Господнього. Яка погода на Стрітення — такою і весна буде. Якщо на Стрітення дорогу перемітає — весна буде пізньою і холодною. Якщо тепло на Стрітення — весна також буде ранньою і теплою.

Нагадаємо, що відомий народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на березень 2019. Він запевняє, що не відступлять морози у березні. Весна ж в 2019 році в Україні буде пізньою.

Як повідомляв портал Знай.uа, танення льоду може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Також портал Знай.uа писав, що українцям порадили готуватися до нових погодних гойдалок, до того ж місяць лютий ще покаже свій справжній характер.