У Харкові 12 лютого в Київському районному суді пройшли дебати по кривавій ДТП, яка відбулася в жовтні 2017 року на Сумській. З'явилася інформація, що фігурант справи водій Volkswagen Геннадій Дронов відмовився від виступу і попросив зробити це свого адвоката Серія Перепелицю.

Про це стало відомо завдяки повідомленням харківських ЗМІ.

ДТП у Харкові, судове засідання у справі Зайцевої та Дронова
ДТП у Харкові, судове засідання у справі Зайцевої та Дронова

Нагадаємо, що для Дронова звинувачення просило вищу міру покарання – 10 років позбавлення волі, оскільки той своєї провини не визнав досі. Було озвучено припущення, що якщо Дронова не покарати, то "стрітрейсінг" на цьому перехресті продовжиться.

Захисник Дронова заявив, що Дронов не міг побачити з відстані 118 метрів, що Lexus їде з порушенням і просив суд виправдати підзахисного. Інший адвокат Дронова – Андрій Гепалов – заявив, що саме швидкість Lexus спричинила трагічні наслідки ДТП. Перепелиця зазначив, що Дронов виступить особисто під час останнього слова.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Зайцева та Дронов
Зайцева та Дронов

Адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир просила відкласти судове засідання, щоб інші захисники могли бути присутніми на ньому. Суддя Віктор Попрас оголосив перерву до 14:00 19 лютого.

Варто нагадати, що в Харкові відбулося чи не найемоційніше засідання у справі Олени Зайцевої. Слово надали рідним загиблих під колесами Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева. Те, що відбувалося під час дебатів можна описати кількома словами: сльози, відчай, спогади й убиті горем родичі. Слово надали родичам потерпілих. Родини загиблих і потерпілі в аварії одностайні - обидва водії повинні отримати максимальні терміни покарання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що постраждалі та родичі загиблих у кривавій ДТП на Сумській у Харкові, в результаті якої загинули 6 осіб, заявили, що вважають провину Зайцевої значно істотніше, ніж іншого підсудного у цій справі Геннадія Дронова. Про це стало відомо завдяки озвученими на судових дебатах думок учасників резонансної справи.

Нагадаємо, Справа Зайцевої: експерт розповів, кому вигідні брехня, маніпуляція та затягування слідства.

Як повідомляв Знай.uа мати жертви Зайцевої вразила силою духу: я не вірю в каяття і роблю це заради пам'яті сина.

Знай.uа писав, Зайцева "купувала" мовчання жертв ДТП у Харкові: українці вимагають кривавої помсти за покалічені життя.