У четвер, 14 лютого, відразу в декількох областях України очікується погіршення погодних умов. На сході і півночі країни відчутно похолоднішає, а на півдні як і раніше буде тепло.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Четвер буде термічно неоднорідним. Найближчої ночі на сході, а також у Сумській і Чернігівській областях температура повітря знизиться до -4 -8 градусів, в більшості областей становитиме 1-6 градусів морозу, на заході від 2 тепла до 2 морозу. Завтра вдень буде відлига, близько нуля, в Сумській, Полтавській, Харківській та Луганській областях 0-3 градуси морозу. На півдні очікується +1 +4 градуси", - написала синоптик.

Також вона зазначила, що атмосферний фронт знову принесе опади у вигляді мокрого снігу або дощу майже по всій території країни.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Атмосферний фронт принесе в західні, північні області, а також у Вінницьку та Одеську область опади. Буде йти дощ та мокрий сніг, в залежності від температури повітря. На заході буде переважати дощ через перевагу "плюсової" температури. На решті території істотних опадів не буде і навіть світитиме сонце. При наближенні температури повітря до нуля або нижче – стане міцніше ожеледиця, обережно!" – порадила Діденко.

Згідно з прогнозом синоптика, в столиці в День святого Валентина очікується хмарна погода, можливий невеликий сніг та мороз.

"В Києві 14 лютого закохані і звичайні громадяни будуть шукати один одного серед хмарної погоди, місцями буде літати невеликий мокрий сніг, на дорогах і тротуарах буде слизько. Вночі передбачається 3-6 градусів морозу, вдень близько нуля", - підсумувала синоптик.

Крім того, стало відомо, що на Стрітення, 15 лютого, в Україні буде переважати суха і відносно тепла погода – мороз очікується тільки на сході країни.

14 лютого - довгоочікуваний день для продавців за розкладними столами у холодних сумних підземних переходах та поблизу...

Geplaatst door Наталка Діденко op Woensdag 13 februari 2019

Народний прогноз погоди в Україні

14 лютого вшановується пам'ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили по небу: якщо на Трифона небо було всипане зірками, то очікували пізньої весни. Якщо в цей день випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну. Якщо до кінця дня небо покривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром хорошої погоди.

Нагадаємо, танення льоду може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Як повідомляв портал Знай.uа, один з гавайських островів покрило шаром снігу завтовшки кілька сантиметрів. Такий інцидент стався тут чи не вперше в історії.

Також портал Знай.uа писав, що народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на березень 2019. Перший місяць весни порадує українців лише кількома теплими днями, після чого в країну знову повернуться опади і холод.