У четвер, 14 лютого, в Україні очікується погіршення погодних умов. При цьому половину території країни накриють дощі з мокрим снігом. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, у західних областях синоптики прогнозують на завтра сніг з дощем і плюсову температура 2-4 градуси, місцями до +5. У центрі і на північ країни також буде мокра погода – сніг з дощем. Тільки в Полтавській області буде хмарно, але сухо. Температура повітря 0-2 градуси вище нуля.

На сході без опадів і хмарно, але трохи прохолодніше – температура коливатиметься від -1 до +1. У південних областях синоптики обіцяють до +5, а опади у вигляді снігу з дощем тільки в Одеській області.

карта Укргідрометцентру на 14 лютого

У той же час відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook пише, що в День святого Валентина на сході і півночі країни відчутно похолоднішає, а на півдні і раніше буде тепло.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Атмосферний фронт принесе в західні, північні області, а також у Вінницьку та Одеську область опади. Буде йти дощ та мокрий сніг, в залежності від температури повітря. На заході буде переважати дощ через перевагу "плюсової" температури. На решті території істотних опадів не буде і навіть буде світити сонце. При наближенні температури повітря до нуля або нижче – стане міцніше ожеледиця, обережно!" – попередила Діденко.

У столиці 14 лютого очікується хмарна погода, можливий невеликий сніг та мороз.

"В Києві 14 лютого закохані і звичайні громадяни будуть шукати один одного серед хмарної погоди, місцями буде літати невеликий мокрий сніг, на дорогах і тротуарах буде слизько. Вночі передбачається 3-6 градусів морозу, вдень близько нуля", - підсумувала синоптик.

Крім того, стало відомо, що на Стрітення, 15 лютого, в Україні буде переважати суха і відносно тепла погода – мороз очікується тільки на сході країни.

14 лютого - довгоочікуваний день для продавців за розкладними столами у холодних сумних підземних переходах та поблизу...

Geplaatst door Наталка Діденко op Woensdag 13 februari 2019

Нагадаємо, танення льоду може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Як повідомляв портал Знай.uа, один з гавайських островів покрило шаром снігу завтовшки кілька сантиметрів. Такий інцидент стався тут чи не вперше в історії.

Також портал Знай.uа писав, що народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на березень 2019. Перший місяць весни порадує українців лише кількома теплими днями, після чого в країну знову повернуться опади і холод.