65-річний Юрій Федака з села Кальник у Закарпатській області встановив своєрідний кардіологічний рекорд. Серце чоловіка зупинялося 96 разів. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Sirius.

Як повідомляє Юрій, у 90-ті він працював водієм в міліції. На роботі він сильно виснажився і бачив, за його словами, багато страшних речей. Постійний стрес спровокував хронічне безсоння та проблеми з серцем. У 43 роки його вперше поклали до лікарні, де у нього трапилася клінічна смерть. Чоловік вважає, що таким чином зміг мигцем побачити потойбічний світ.

"2 квітня 1996 року я вперше помер. Начебто я виходжу десь з темного тунелю на зелену галявину, кругом зелена-зелена трава і білі квіти… Більше не встиг побачити, тому що рано розбудили", — згадує чоловік.

Серце Федака було зупиненим 4 хвилини. Протягом наступних двох тижнів це повторилося ще близько шістдесяти разів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Найбільше за Юрія хвилювалася дружина. Ганна каже – молилася за мужа цілодобово. Коли лікарям нарешті вдалося вилікувати чоловіка, його серце встиг зупинитися 96 разів.

Раз за разом Юрія рятував від смерті завідувач кардіореанімаційного відділення Ужгородської міської клінічної лікарні Олександр Сабінін. Лікар називає події 23-річної давності по-справжньому унікальними.

У 2008 році Юрію поставили кардіостимулятор, який автоматично запускає серці при його зупинці. З тих пір 65-річний пенсіонер не хворіє, але ретельно стежить за своїм здоров'ям. Як повідомляє Федака, "райська" поляна з квітами сниться йому до цих пір.

Нагадаємо, російський інженер увічнив рідкісне і дуже красиве явище. За допомогою телескопа він зробив знімки смарагдової комети.

Раніше Знай.uа повідомляв, іноземні компанії розробляють цифрову копію людини, яка має замінити її в майбутньому.

Також Знай.uа писав, вчені виявили поруч із Сонцем унікальний астероїд.