Топ-пропагандист Кремля Володимир Соловйов відзначився черговою скандальною заявою у бік України.

Володимир Соловйов
Володимир Соловйов

Про це стало відомо із ефіру його пропагандистської програми на телеканалі "Россия 1".

Обговорюючи українське питання, Соловйов нахабно заявив, що бойові дії на Донбасі закінчаться лише тоді, коли Росія отримає контроль над всією територією України.

Він вчергове пригрозив вторгненням до Києва і проведенням так званої "денацифікації".

Відкриті погрози Соловйов озвучив, відповідаючи на запитання українського політолога Василя Вакарова про те, чому Російська Федерація не робить реальних дій для припинення конфлікту на Донбасі.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

"Дуже просто! Бо для цієї мети ми повинні увійти до Києва, провести конституційні збори, за документами узгоджені з представниками "Л/ДНР", як написано у Мінських угодах, змусити вашу Раду ухвалити ці документи, які знов-таки узгоджені з представниками "Л/ДНР", змусити Україну відвести війська на необхідну дистанцію. Виконати всі процедури і заодно провести денацифікацію. Бажаєте? Можемо!" — єхидно висловився пропагандист.

Нагадаємо, рішучі дії російської армії в Сирії не допустили війни на території України, яка почалася б набагато раніше.

Удар по Сирії
Удар по Сирії

Таку заяву зробив головний "рупор Кремля" Володимир Соловйов у своїй авторській передачі на телеканалі "Росія 1".

Крім того, за словами пропагандиста, РФ своїми діями в Сирії продемонструвала світу, а головне США і Європі, що російська "армія здатна на багато що". Він переконаний, щ тим самим Росія не дала Заходу втрутитися в справи України.

Володимир Соловйов
Володимир Соловйов

"На мій скромний погляд, якби ми не показали в Сирії, що можемо, Україна б спалахнула набагато раніше. Просто американці зрозуміли, що російська армія істотно могутніше. Істотно могутніше, ніж вони планували", - заявив Соловйов.

Як повідомляв раніше Знай.ua, один з колишніх ватажків "ДНР" періоду правління Олександра Захарченко зізнався у неймовірній кількості російських найманців, які вирушили на український Донбас вести війну проти України і вбивати людей.

Також Знай.ua писав про те, що відповідальний за окупацію Донбасу помічник президента Росії Владислав Сурков написав статтю, в якій він назвав сучасну Росію "державою Путіна".