Синоптик Наталка Діденко розповіла про те, які погодні умови чекають на українців у другій половині лютого. Про це вона написала у своєму блозі на сайті Opinionua.com.

Вона розповіла, що в найближчі дні в Україні буде порівняно тепло, а сильні морози очікуються лише в східних областях.

"Найближчим часом в Україні денна температура повітря в більшості областей буде перевищувати нуль градусів. Очікується + 1 + 5 градусів. Свіже повітря буде на сході і північному сході України, навіть вдень від 1 градуса тепла до 3 градусів морозу. До речі, саме в східній частині України, а також у Сумській і Чернігівській областях передбачається найнижча нічна температура повітря, -2-7 градусів, місцями до 8-10 градусів. На решті території України вночі стовпчики термометрів коливатимуться від 2 градусів тепла до 4 градусів морозу", - розповіла Діденко.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На початку наступного тижня очікується істотне потепління, в деяких областях температура повітря підніметься до +11 градусів.

"Наприкінці поточного та на початку наступного тижня, з 17 лютого, в Україні почнеться потепління. Денна температура повітря становитиме + 2 + 7 градусів. Тепліше, до березеньівських значень, буде в західних областях та південній частині, + 5 + 11 градусів", - зазначила Діденко і попередила, що у деяких областях пройдуть дощі та мокрий сніг.

снігопад
снігопад

"15 та 16 лютого в західних областях, на півночі і в центральній частині ймовірність невеликих опадів у вигляді дощу та мокрого снігу. Фаза опадів буде залежати від температури повітря. Південна частина України буде належати сухій повітряній масі", - написала синоптик.

У першій половині наступного тижня в Україні буде сухо завдяки антициклону.

"Перша половина наступного тижня, з понеділка по середу, обіцяє бути в Україні з сухою комфортною повітряною масою. Погоду визначатиме антициклон, область високого атмосферного тиску. Опади малоймовірні, буде достатньо сонця і чистого неба. Однак, разом з потеплінням і сонячним підігрівом посилиться танення льоду, снігу, з дахів будуть звисати бурульки. Будьте уважні!" – попередила Діденко.

Нагадаємо, таяння льоду може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Як повідомляв портал Знай.uа один з гавайських островів покрило шаром снігу завтовшки кілька сантиметрів. Такий інцидент стався тут чи не вперше в історії.

Також портал Знай.uа писав, що народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на березень 2019.