Четвер буде останнім холодним днем на цьому тижні. А вже у вихідні дні прийде довгоочікуване потепління. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

У четвер, 14 лютого, по всій території країни очікуються складні погодні умови. Більша частина України перебуватиме під впливом циклону. Сильну хмарність, але без опадів, обіцяють на південно-сході, сході і північному сході України. В середньому температура повітря буде в межах від нуля до +2 тепла, на півдні до +4.

У п'ятницю, 15 лютого, за прогнозами синоптиків, дощі і сніг підуть з України, і на зміну прийде суха і сонячна погода. Буде не по-зимовому тепло. Вдень у середньому буде до +2-4 тепла, на заході та півдні – до + 6.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У суботу, 16 лютого, погода буде схожа з попереднім днем. Потеплішає ще на 1-2 градуси на сході України. Опадів не передбачається.

У неділю, 17 лютого, потеплішає ще на 1-2 градуси по всій Україні. На заході країни місцями до +9, у центрі і на північному сході до +5-6 тепла, на півдні – до +7.

У понеділок, 18 лютого, тепла і сонячна погода остаточно встановиться у всіх областях країни. В середньому температура повітря буде становити +4-7 тепла. Скрізь буде сонячно, з невеликою хмарністю, без опадів.

Народний прогноз погоди в Україні

14 лютого вшановується пам'ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили по небу: якщо на Трифона небо було всипане зірками, то очікували пізньої весни. Якщо в цей день випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну.

15 лютого відзначається свято Стрітення Господнього. Яка погода на Стрітення — такою і весна буде. Якщо на Стрітення дорогу перемітає — весна буде пізньою і холодною. Якщо тепло на Стрітення — весна також буде ранньою і теплою.

16 лютого вшановується пам'ять праведних Сімеона-Богоприємця, Ганни-пророчиці і Власія Кесарійського. На Власія часто бувають великі калюжі. Але тепла погода у цей день трапляється рідко, адже 16 лютого відоме власієвськими морозами.

17 лютого вшановується пам'ять преподобного Миколи Студійського. Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому. Наші пращури звертали увагу на ялинові гілки: якщо довгі сухі ялинові гілки згинаються - буде заметіль, а якщо розпрямляються - погода буде сприятливою.

Нагадаємо, танення льоду може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Як повідомляв портал Знай.uа, один з гавайських островів покрило шаром снігу завтовшки кілька сантиметрів. Такий інцидент стався тут чи не вперше в історії.

Також портал Знай.uа писав, що народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на березень 2019. Перший місяць весни порадує українців лише кількома теплими днями, після чого в країну знову повернуться опади і холод.