Як часто ви замислюєтеся про те, що їсте? У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) підрахували, скільки українців щороку вбиває неякісне харчування. Так, за даними організації, щороку від бактерій, вірусів, токсинів і хімікатів помирає 420 000 чоловік, передає Хвиля.net.

Ситуація катастрофічна – довіряти не можна ні магазинів, ні бабусь на ринку. Перед тим, як тягнути що-небудь в рот, потрібно кілька разів перевірити це на якість. Такий висновок можна зробити, якщо звернути увагу на статистичні дані, надані організацією.

Крім того, через неякісне харчування починають хворіти 600 млн осіб щорічно.

«Продукти харчування повинні бути джерелом насичення і задоволення, а не причиною хвороби або смерті», — коментує генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейес.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Гендиректор ВООЗ підкреслив, що в умовах глобалізації «безпеку харчових продуктів — це проблема кожного з нас».

Дані ООН свідчать про те, що до 2050 року дві третини населення будуть проживати в містах-гігантах з населенням 10 і більше мільйонів осіб. У зв'язку з цим будуть потрібні додаткові інвестиції в решенит таких завдань, як розподіл продовольства та утилізація харчових відходів.

«Зі зміною клімату також змінюються механізми потрапляння в їжу патогенів та мікотоксинів, морських биотоксинов і важких металів, таких як кадмій, ртуть і т. д.», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Бебі-фонд: скільки українцям відкладати на дитину, щоб дозволити собі декретну відпустку.

Діти - це не тільки величезна любов і відповідальність, але і гігантські витрати, особливо в перший рік життя, коли хтось з батьків не виходить у декретну відпустку. Фахівці розповіли, як потрібно готуватися до народження дітей, щоб потім ви не відчували нестачі грошей.

Про це часто говорять лікарі і психологи, проте в Україні досі не почуєш від тренерів з фінансової грамотності, - пише "Українська правда".

Нагадаємо, фахівці розповіли, скільки українцям потрібно відкладати на власне житло і як довго страждати.

Як повідомляв портал Знай.ua, як королівська сім'я забороняє няням називати дітей.

Знай.ua писав про те, що на українських вулицях діти влаштовують смертельні ігри.