Діти - це не лише величезна любов та відповідальність, а й гігантські витрати, особливо в перший рік життя, коли хтось із батьків не виходить у декретну відпустку. Спеціалісти розповіли, як потрібно готуватися до народження дітей, щоб потім ви не відчували нестачі грошей.

Про це часто говорять лікарі та психологи, однак таке в Україні досі не почуєш від тренерів з фінансової грамотності, - пише "Українська правда".

І хоч у нашій країні прл це заздалегідь не думають, а дарма.

З появою малюка в родині витрати зростуть, кількість вільного часу скоротиться і додасться купа різних питань, які треба дуже терміново вирішувати.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Наприклад, перший рік життя дитини у Великій Британії коштує понад 30 тисяч доларів.

Це витрати на одяг та дитячі товари, харчування, медичне страхування або візити до лікаря, можливе лікування та профілактику захворювань, догляд за дітьми та можливу втрату доходу за умови неоплачуваної відпустки.

У нашій країні звийчано сума набагато менша, проте пункти витрат такі ж і в перерахунку на українські зарплати, відчутно б'є по бюджету родини.

Тим, хто планує найближчим часом стати батьками, фахівці радять завести так званий "дитячий фонд", і чим раніше, тим краще, та почати потихеньку відкладати кошти.

Отже, з чого почати:

  • Зробіть приблизні підрахунки ймовірних витрат на місяць. Поцікавтеся, скільки в середньому коштують підгузки, дитяче харчування, візит до лікаря (якщо ви плануєте відвідувати приватного спеціаліста).
  • Визначили приблизну суму? Спробуйте відкладати її щомісяця, наче у вас вже є дитина. Це допоможе вам звикнути до скорочення бюджету.
  • Не переставайте відкладати на те, на що відкладали раніше. Якщо у вас є скринька "на чорний день" або "на щасливу пенсію" не забувайте про неї. Можете зменшити щомісячний внесок туди, однак з плануванням дитини не забувайте про нього.

Якщо ви обираєте, на що спочатку відкладати гроші – на квартиру чи дитину – діліть заощадження на дві частини, але дитині рекомендують надати пріоритет.

Орендувати житло трохи довше, аніж ви планували, не так і жахливо. А ось зрозуміти, що чекаєте дитину і у вас немає на це грошей – більш хвилююче.

Нагадаємо, спеціалісти розповіли, скільки українцям потрібно відкладати на власне житло та як довго страждати.

Як повідомляв портал Знай.ua, як королівська родина забороняє няням називати дітей.

Також Знай.ua писав про те, що на українських вулицях діти влаштовують смертельні ігри.