Хто літав з дитиною, то знає який дискомфорт може принести малюк не тільки батькам, але і пасажирам у всьому салоні.

Коли повітряне судно піднімається або опускається, дитина відчуває дивне відчуття у вухах, через що зривається на крик і зойки.

Існують і інші причини: відчуття дискомфорту, голоду, самотності, нудьги, гніву, болю. Все це виражається у лементах і сльозах, якщо не в повній істериці, пише Live Science.

Малюк плаче в літаку

Багато вчених вважають, що тиск, який виникає на високій висоті, особливо важко переноситься немовлятами і дітьми.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Справа в тому, що існує очевидна анатомічна різниця між вухами немовлят і дорослих.

"Звичайно, однією з основних причин, по якій діти плачуть в літаках, є те, що вони погано справляються з вирівнюванням тиску в середньому вусі, оскільки їх слухова труба в цілому не працює так само добре, як у дорослих", — пояснює отоларинголог Саймон Баєр (Simon Baer).

Слухова трубка являє собою канал, що з'єднує середнє вухо з носоглоткою. В основному, цей орган регулює тиск в середньому вусі, вирівнюючи його з тиском повітря зовні.

Трубка залишається закритою більшу частину часу, відкриваючись лише під час позіхання, ковтання і жування, це дозволяє повітрю проходити між середнім вухом і носоглоткою.

Плачуча дитина в салоні літака

При різкій зміні атмосферного тиску, що викликає раптове відчуття глухоти у вусі (наприклад, під час польоту літака), більшість дорослих людей позіхають або ковтають слину, щоб відкрити трубку і вирівняти тиск в середньому вусі.

Особливо тиск проблематично впливає на малюків під час посадки. Однак це можна виправити.

"Три способи допомогти дитині: розбудити при зльоті та посадці, дати йому посмоктати пляшечку в цей час і, можливо, уникати перельотів, коли дитина страждає від інфекції верхніх дихальних шляхів", — пояснює Баєр.

Нагадаємо, агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американські медики встановили витоки виникнення синдрому Туретта.

Також "Знай.uа" писав про топ-7 ознак, що ваша дитина — задирака