Національний банк України (НБУ) на 15 лютого 2019 року встановив офіційний курс на рівні 27,15 грн/долар, що на 6 копійок вище порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

долар
долар

Офіційний курс гривні до долара на 15 лютого встановлено на такому рівні: 2715,9961 гривень за 100 доларів (+6,717 гривень).

При цьому курс долара на 14 лютого становить 2709,2791 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Довідкове значення курсу долара на 14 лютого склало 27,13 гривень за долар. Опублікований Нацбанком довідковий курс долара на 12:00 склав 27,1360 гривень за долар, що на 4 копійки вище, ніж встановлений 12 лютого (27,0904 гривень за долар).

Раніше ми писали, що у понеділок, 11 лютого, стало відомо про те, що Національний банк України планує скасувати всі валютні обмеження, які на сьогоднішній день діють на українському ринку.

"Ми намагаємося донести ринку, що Нацбанк не вітає обмеження – ми вже 4 роки тільки послаблюємо їх, жодного нового заходу за цей час не з'явилося. Всі обмеження будуть зняті – це питання тільки часу", — пояснив Чурий.

Також заступник голови НБУ додав, що головна умова для зняття обмежень – макрофінансова стабільність.

"Ми в жодному разі не хочемо поспішати, тому що не хотілося б щось скасовувати, щоб потім знову його вводити", — сказав Чурий.

За його словами, окремий ризик для НБУ, через який регулятор обережно підходить до питання скасування обмежень – невизначеність, пов'язана з українськими виборами.

До речі, державний банк "ПриватБанк" повідомив інформацію про те, скільки було куплено в перший день валюти онлайн в системі онлайн банкінгу "Приват24". Дану можливість НБУ дозволив робити з 7 лютого 2019 року.

Нагадаємо, що за тиждень долар подешевшав на 78 копійок, євро – на 35. Економісти кажуть: кілька факторів, а курс гривні продовжить зміцнюватися. При цьому найгіршим сценарієм може стати зниження обмінного курсу до 28 гривень за долар.

Як повідомляв портал Знай.uа з 25 січня 2019 року в Україні діє нова методика розрахунку втрат води в багатоквартирних будинках. Тепер платити за комунальну послугу треба не з квартирного, а домового лічильника.

Також портал Знай.uа писав, що голова Ради Національного банку україни Богдан Данилишин прокоментував причини несподіваного зміцнення гривні та падіння курсу іноземних валют.