Українська авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) ввела нововведення для пасажирів з ручною поклажею. Відтепер авіаперевізник дозволяє пасажирам замовляти перевезення в салоні не більше однієї додаткової речі.

Ця інформація була оприлюднена на офіційному сайті авікомпанії.

У повідомлені йдеться, що пасажири зможуть оплатити додаткову ручну поклажу онлайн під час купівлі квитка.

Збір за провезення речі (до 40 × 30 × 10 см і вагою до 5 кг) становить 15 євро за переліт в одну сторону. Крім того, авіаперевізник зазначив, що незалежно від класу перельоту на середньомагістральних або далекомагістральних авіарейсах МАУ, пасажир має право провезти в салоні не більше однієї додаткової ручної поклажі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, що українська авіакомпанія МАУ використовує неправильний варіант написання столиці нашої країни. Більше того, вони планує і далі використовувати русифікований варіант.

Давайте розберемося як правильно пишеться "Київ" англійською мовою. Якщо ми переводимо з російської мови на англійську, то гугл перекладач говорить нам, що правильне написання - KIEV. Причиною тому російська бука - Е.

Але тут є нюанс. Київ знаходиться в Україні, значить назва міста повинно вживатися українською мовою. В наслідок цього правильно перекладати з української мови на англійську. В такому випадку правильне написання буде таким - KYIV. Тут причина змін українська літера - Ї.

Так от, оскільки МАУ - це авіакомпанія, яка функціонує в Україні, значить вони повинні дотримуватися правил написання та перекладу нашої державної мови. Але чомусь вони цього не роблять. Пояснюючи це тим, що не хочуть плутати іноземних клієнтів. Але заковика в тому, що міста KIEV не існує. У цьому можна переконатися, просто глянувши на карту.

Раніше Знай.uа писав, що сім'я з дитиною не змогла потрапити на борт літака, так як не вистачило місць. В епіцентрі скандалу опинилася авіакомпанія МАУ.

Також Знай.uа повідомляв про фінансові проблеми авіакомпанії МАУ. Президент компанії розповів, що ніяких затримок по зарплатах і не виплат не було.