В українських аптеках фармацевтів навчають спеціальним хитрощам. Вони допомагають продавати довірливим українцям найдорожчі і не завжди ефективні препарати.

Схему обману покупців викрили журналісти каналу "Україна" у своєму сюжеті. Це стало відомо завдяки розслідуванню, коли одна з журналісток пішла на співбесіду щодо прийому на роботу в одну з аптек.

Роботодавець розкрив всі карти вже під час прийому на роботу. Так, журналістка знайшла в мережі вакансію - і записалася на співбесіду в одну з аптек спального району Києва. Сама співбесіда пройшло швидко, а роботодавця навіть не збентежив факт відсутності профільної освіти у майбутнього працівника.

Наголошується, що в перший же робочий день журналістці розповіли, як продати потрібні не покупцеві, а аптеці ліки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Золотим правилом продажу в аптеці є те, що продавець зобов'язаний в першу чергу радити ті препарати, які всюди рекламують, щоб покупець вже мав ці назви на слух. До того ж крім розрекламованих ліків аптекар повинен нав'язати покупцю ще й кілька препаратів на додачу. За словами журналістів, таких хитрих прийомів у фармацевтів безліч.

При цьому завідувачка аптеки пояснювала своєї стажерке, що тиснути на покупця треба обережно, щоб він не втік, так нічого й не купивши. Відзначається, що за продаж конкретних ліків фармацевти отримують бонуси.

"Щоб заробити більше - треба продати більше. Втюхати не по 20 грн, а втюхати за 240 грн, а щоб його взяли, треба знати, як його продати", - заявила завідувачка аптеки.

Журналістам в ході розслідування вдалося з'ясувати, що в аптеці також існує різний підхід до чоловікам і жінкам. Чоловікові не треба довго розповідати про якість препарату, він дивиться тільки на ціну.

"Приносиш три мазі, 50 грн, 120 грн 180 грн і кажеш, що за 180 грн - це виготовлення Німеччини, 120 грн - це Словенія. І ось є подешевше... І після слова подешевше, вони її беруть", - пояснила журналістці роботодавець.

А жінкам головне вчасно сказати, що препарат дорогий, але точно допоможе, додала завідувачка аптеки.

Нагадаємо, українка частково втратила зір після процедури краси. Поліція почала офіційне розслідування.

Як повідомляв Знай. ua, ціни на медпрепарати змусять лікуватися подорожником. Ліки подорожчають на 20%.

Знай. ua писав, що все, що потрібно знати про ехінацеї.