Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зявив, що не виключає в майбутньому змін до церковного календаря.

Про це він заявив під час візиту в Чернівецьку область, пише "Укрінформ".

"Ми будемо поступово, тверезо втілювати певні реформи в життя церкви. Це не буде відбуватися швидкими темпами. Але я вірю, що навіть в питанні календаря, який теж не є догмою, ми можемо приймати відповідні зміни. Як тільки побачимо, що суспільство готове до цих змін. Але це поки не актуально", - сказав Епіфаній.

Митрополит ПЦУ також зазначив, що віруючі не повинні відчувати перешкод при відвідуванні храмів. Відносно обов'язкового носіння хусток для жінок він зазначив, що "церква повинна стати ближче до людей".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відзначимо, вчора, 15 лютого, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вперше після інтронізації приїхав в рідну Чернівецьку область. Сьогодні, 16 лютого він зустрівся з представниками місцевої влади, потім мав зустріч з громадськістю в стінах Чернівецького національного університету. Також в програмі його візиту - вечірній і ранковий богослужіння в двох храмах Чернівців.

Нагадаємо, що за словами Митрополита Епіфанія, Томос про автокефалію свідчить про те, що Православна Церква України – незалежна церковна структура та не підпорядковується Константинополю.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Московський піп набрав церковного добра і зібрався до Путіна: віруючі ледь не вчинили самосуд.

Також Знай.ua" писав про те, що Епіфаній раптово скасував головну обов'язок жінки: українська церква змінилася назавжди

В українському православ'ї разом з довгоочікуваним Томосом прийшло ще одне нововведення. Так, предстоятель Православної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній дав добро на те, що жінки тепер можуть заходити до церкви навіть з непокритою головою.