Цей день має безліч рекомендацій і заборон для тих, у кого в господарстві є корова. Для решти ж є всього кілька порад. Все тому що єпископа Вакулу вважали покровителем телят. Йому слід молитися про їхнє здоров'я. Адже вважається, що саме сьогодні вони починають народжуватися.

Коли телиться корова, також, як і під час пологів інших тварин і людей, не можна нічого давати з дому – ні хліба, ні води, ні вогню, нічого. Тому що вважається, що разом з ними людина віддає щастя, прибуток, достаток і удачу, які Господь дарував родині. Тим, що прийшли просити, слід відповісти, що зараз не час. Не можна говорити прямо, чому так, щоб не наврочити.

Також сьогодні слід окурити хлів чебрецем або богородскою травою. Тоді молоко буде солодше, а телята – міцні і здорові.

Також добре сьогодні при готуванні м'ясної страви додати трохи чебрецю.
Шкоди це не принесе, а от радості закоханим доставить багато.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

В цей день можна провести обряд, щоб вигнати друзів чоловіка з дому, що схиляють його до пияцтва і розгульного життя, слід взяти віник, скропити його молоком однорічної телички і підмести підлогу, примовляючи при цьому: «Друзі розгульні, підіть, в наш будинок більше не приходьте! Чоловіка захищаю, від гульні та п'янства ограждаю».

Щоб дитина одужала теж можна прочитати замову. Беруть молоко від корови, яка народила не вперше, його змішують з тим, що від корови, яка народила вперше. Під час змішування кажуть: «Молоко від годувальниці давньої взяла, та з молодухи змішала, здоров'я малюку просила. Ви мого малюка вилікуйте, з ніжок і ручок хворобу приберіть. Нехай здоров'ячко до нього прийде, недуга з тіла піде». Дитині дають три ковтки цього молока, а решту віддають вагітній кішці.

Нагадаємо, до Верховної Ради України подали законопроект, який передбачає поповнення вихідних днів. Не поспішайте радіти, насправді мало що змінилося.

Як повідомляв портал Знай.ua, що в березні для метеозалежних людей буде кілька важких днів. Фахівці розповіли, наскільки небезпечною буде активність сонця і склали календар магнітних бур на березень 2019 року.

В Україні продовжують боротися зі сміттям. Так, в Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнеров.

19 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ВУКОЛА