Повір'я

В цей день поминали померлих родичів і готували пироги з цибулею. Тільки частину можна було з'їсти, решту слід було віддати убогим, на щастя. Також сьогодні треба було піти до церкви помолитися за близьких, відвідати могили. Поганою прикметою було сьогодні грати весілля або відзначати якесь свято. Не купували нові речі, так як вважалося, що вони не принесуть користі і намагалися не одягати зелене вбрання.

Знахарі і травники вважали цей день ідеальним для приготування настоїв, зілля і відварів. Згідно з повір'ям, вони більш дієві і отримують незвичайну силу, якщо їх приготувати сьогодні. І особливо це відносилося до перстача, якому приписували цілющі властивості. В ньому є сила Животворящого Хреста Господнього.

Щоб вилікувати хворе серце потрібно у повню нарвати зрілі очерети, відловити і викинути стебла, а плоди принести додому і заварити окропом. Пили ковтками потроху весь день і випивали так три чашки. Через місяць-два пройдуть болі в серці.

Стежили на Луку і за погодою. Приміром, полуденний вітер віщував урожай ярових. А ось рідкісне природне явище — зимовий грім — у цей день вважалося недобрим знаком. Це означало, що косовиця в цьому році буде дуже поганою.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Прикмети

  • Якщо тепло прийшло з півночі – влітку буде стояти тепла погода.
  • Грім віщує поганий сінокіс.
  • Сині хмари пливуть - тепло несуть.
  • Селяни в цей день чекали післяполудневого вітру, який обіцяв хороший врожай ярових.
  • Червоне сонце на заході – літо буде холодним і вітряним
  • Народженим 20 лютого відкриті секрети трав. Носити їм слід олександрит або аметист.

Нагадаємо, до Верховної Ради України подали законопроект, який передбачає поповнення вихідних днів. Не поспішайте радіти, насправді мало що змінилося.

Як повідомляв портал Знай.ua, що в березні для метеозалежних людей буде кілька важких днів. Фахівці розповіли, наскільки небезпечною буде активність сонця і склали календар магнітних бур на березень 2019 року.

В Україні продовжують боротися зі сміттям. Так, в Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнеров.

20 лютого – День Луки