З початку поточного року ціни на найнеобхідніші медичні препарати раптово збільшились.

Про це повідомляє "businessua.com".

Про це свідчать дані онлайн-сервісу пошуку лікарських препаратів Tabletki.

В середньому ліки здорожчали на 9%.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Відзначається, що зростання споживчих цін в київських аптеках на препарати, що входять в МКЛ, спостерігався майже на 95% найменувань. Зокрема, станом на середину лютого ціна на МКЛ становила 422 гривні, і це на 33 гривні вище, ніж в перших числах січня.

Як пояснюють експерти, щоб хоч трохи зекономити на медпрепаратах, варто їх замовити через інтернет. При ранньому бронюванні в аптеках вартість МКЛ буде знижено до 297 гривень. Якщо купувати ці лікарські препарати в звичайних аптеках, МКЛ може обійтися в 545 гривень.

У цей список ліків, потрібно відзначити, що не входять антибіотики та імпортні препарати.

Додамо, що експерти спрогнозували подальший ріст цін на ліки. Очікується, що скоро медпрепарати подорожчають ще на 20%. Це пояснюють тим, що українцям підняли мінімальну зарплатню, а також динаміка цін на ліки буде також залежати від коливання гривні до іноземних валют та подорожчання складових собівартості препаратів, насамперед, енергоносіїв.

Нагадаємо, спеціалісти розвінчали всі міфи щодо вакцин та розповіли про головні страхи людства перед щепленнями.

Як повідомляв раніше Знай.ua, стало відомо про хитрі схеми аптек, які активно наживаються на хворих українцях.

Також Знай.ua писав, що українці отримуватимуть безкоштовні ліки за електронним рецептом. Як працюватиме система та чи вистачить на всіх грошей в бюджеті?

Дивіться: Наскільки ефективна програма "Доступні ліки"