Інцидент трапився у смт Нововоронцовка Херсонської області. У одній з місцевих школ дівчинка впродовж 2 місяців потерпала від групи підлітків. Однокласники вирішили самоствердитися за її рахунок.

Троє 15-річних підлітків знущалися над своєю ровесницею на перервах - штовхали, принижували та ображали лайливими словами. Слабша за них, тихенька однолітка не могла постояти за себе та дати відсіч. Однокласники просто стояли осторонь та спостерігали за приниженнями.

Справа в тому, що адміністрація школи не помічала, що над дівчинкою знущаються однокласники. Більш того, на це навіть не звернула уваги шкільний психолог. Мама 15-річної дівчинки помітила синці на тілі й відвела доньку в лікарню. З цього моменту справою зайнялась поліція, яка інкримінувала інцидент як булінг.

Ярослав Шанько - керівник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Херсонщини - повідомив про те, що адміністративні протоколи склали не тільки на бітьків неповнолітніх правопорушників, а й на адміністрацію школи на чолі з директором.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Керівників закладів освіти, які не помічають булінг, не звільняють від відповідальності за подібні інциденти. На перший раз вони сплатять штраф у розмірі від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходу, а для батьків кривдників - від 100 до 200.

Раніше ми писали про те, що Бориспілький районний суд Київської області призначив штраф у розмірі 850 грн матері дівчини-підлітка, яка виставила непристойне фото своєї однокласниці в Instagram.

Мати звинуваченої визнала провину, через що суд призначив штраф у розмірі 850 грн. Також мати правопорушниці заплатить судовий збір у розмірі 384 грн.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон № 8584 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про протидію буллінгу (цькуванню)", про що повідомляється на сайті Верховної Ради.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на Вінничині школяр повісився через цькування: батьки не тямлять себе від горя і хочуть покарати винних.

Також "Знай.uа" писав, що під Києвом школярі вигадали новий вид цькування.