Депутат Європейського парламента Міхал Боні трепетливо звернувся до героїв Небесної сотні.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, польський депутат відзначив, що саме у ці дні минає вже 5 років, як українці зробили свій вибір на користь ЄС, який виявився дуже важким та моторошним. Адже тодішня влада у самому центрі столиці бездушно розстрілювала протестувальників, які захищались пластмасовими щитами.

Проте у той момент кожен українець у єдиному пориві вірив про майбутнє без Росії, деякі навіть заплатили найвищу ціну, за світле майбутнє України.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Дорогий друже з України! Сьогодні минає рівно п'ять років від того дня, як ти востаннє вийшов із дому – з глибокою вірою в те, що Україні можна повернути свободу, демократію та справедливість. Саме тому ти пішов того дня не на роботу, а на Майдан Незалежності. Саме тому ти приєднався до своїх однодумців. І ти діяв, ти пішов уперед, не знаючи, що на тебе чекає. А може, знаючи... але маючи внутрішню готовність боротися до останнього. Ти мав єдину мету – хотів жити у вільній державі. В країні, де твої батьки отримують достатню пенсію, діти мають можливість отримати європейську стипендію і за бажання матимуть можливість вільно поїхати навчатися за кордон, куди забажають. А ти – прагнув жити в країні, де можна не платити хабарів і не відчувати тиску влади. Хоча, можливо, ти просто хотів закінчити навчання, отримати освіту, і все твоє життя було попереду...", - зазначив депутат.

Проте у ті моторошні дні криміналітет разом із силами правоохоронців, які б мали стати на захист українців нещадно розстрілювали беззахисних активістів.

"Вони, разом із "тітушками", хотіли залякати тебе, хотіли зламати твою волю, а якщо це не вдасться – то застрелити. І це – лише для того, щоб ти не заважав їм керувати! ...Сморід палених шин, вибухи петард і гранат, літаючі "коктейлі Молотова". Агресія, біль, страх... Ти йдеш по "іншому" Майдану. Не по тому, де тільки-но минулого літа спокійно прогулювався із друзями. Але це було колись, а зараз – ти знав це – потрібно було боротися. Ти мав тримати оборону. Тут пролунав постріл... Ти не знав, що все закінчиться саме так...Я пишу ці рядки, повертаючись ввечері додому після роботи. Я пишу їх Тобі, мій український друже, щоб повідомити – не все закінчилося разом із твоєю загибеллю", - додав депутат.

Нагадаємо, Луценко розповів, хто насправді вбивав майданівців.

Як повідомляв "Знай.ua", у Дніпрі вшанували полеглих під час Революції Гідності.

Також "Знай.ua" писав, що Квартал 95 із Зеленським записали зворушливе прохання.

П'ята річниця Революції Гідності: з чого все почалось і як розвивались події боротьби