Стало відомо, що вже з 1 травня кияни будуть платити більше за опалення та електроенергію. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає сайт 44.ua

Так, тариф на опалення можуть підняти майже на 19%, а вартість електроенергії хочуть збільшити на 31,24% в два етапи.

"Фактично закінчується опалювальний сезон, по суті залишилося два місяці. Але ми вже зараз готуємося до наступної зими. Підготовлені відповідні програми, які фінансуються як за рахунок місцевого бюджету, так і тарифів. З 1 травня 2019 року нове підвищення ціни на газ, і вже зараз відбувається формування тарифу на відпуск електричної та виробництво теплової енергії під ТЕЦ. Вже пройшли перші громадські слухання", — розповів Пантелєєв.

Нові тарифи на відпуск електричної та виробництво теплової енергії на столичних ТЕЦ будуть такими:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами чиновника, оновлені тарифи повинна затвердити НКРЭКУ (Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг).

"До 1 травня ми повинні мати новий тариф на тепло, оскільки з 1 травня починається правова колізія — набуває чинності новий закон "Про житлово-комунальні послуги". У ньому назва послуг та теплової енергії зовсім інші, на відміну від тих, на які мають повноваження затверджувати НКРЭКУ тарифи. Тому важливо до 1 травня все це зробити", — пояснив заступник голови КМДА.

Також зазначається, що підвищувати тариф на відпуск електроенергії "Київтеплоенерго" буде не відразу, а в два етапи: з 141,43 коп/квтг до 175,29 коп/квтг попередньо до 1 липня 2019 року, і пізніше тариф збільшать до 185,61 коп/квтг.

Нагадаємо, що Державна служба статистики України оприлюднила розмір боргу українців за 2018 рік. Загальна заборгованість за комунальну послугу становить 55,6 мільярдів гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці можуть втратити квартири через борги за комунальні послуги. При цьому сума заборгованості повинна складати всього лише 20 мінімальних зарплат – 84 тисячі гривень.

Також портал Знай.uа писав, що нові платежі за комунальні послуги розлютили українців. Громадянам прийшли платежі за січень і глибоко шокували жителів Києва.