Міжнародний день підтримки жертв злочинів

В цей день у 1990 році урядом Англії була опублікована «Хартія жертв злочинів». З того ж дня багато країн світу, хоча багато неофіційно, відзначають цей день, як пам'ятну дату. Вона створена, щоб звернути увагу людей на проблеми, які виникають у жертв кримінальних дій. 29 листопада 1985 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію основних принципів правосуддя для жертв злочину і зловживання владою. Багато країн прийняли закони, щоб захистити постраждалих, компенсувати матеріальні та моральні збитки, забезпечити соціальну реабілітацію. Таких програм існує більш ніж 200 у світі.

Карнавал самби в Бремені

Це найбільший німецький музичний карнавал самби, під час якого проходять яскраві вистави, грає запальна музика цього танцю. З усієї країни танцюристи приїжджають, щоб взяти участь у цьому карнавалі, а туристи – подивитися на свято. Учасники карнавалу і місцеві жителі вбираються у звірів і клоунів, вибігають на вулиці, пригощають багатьма сортами вина, пива, сосисок, запеченим м'ясом, капустою. А тема карнавалу щороку різна, хоча яскраві фарби і енергійні ритми залишаються.

День кішки в Японії

В Японії впевнені, що кішка нявкає так: «нян-нян-нян». А саме слово «нян», означає «два», якщо вимовляє грайливо. Тому потрійне «нян» - це три двійки, а значить 22 число 2-го місяця. Тому саме сьогодні і святкується це неофіційне свято. Виробники корму для котів та інших домашніх улюбленців пропонують всім відзначати цей день і все сильніше пропагують цю акцію.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Православні свята:

  • Мученика Нікіфора з Антиохії Сірської.
  • Знайдення мощей святителя Інокентія (Кульчицького), єпископа Іркутського.
  • Знайдення мощей святителя Тихона (Бєлавіна), патріарха Московського і всієї Русі.

День Панкратія

У цей день православна церква вшановує пам'ять преподобного Панкратія Печерського — затворника, який жив у 13 столітті. На Русі в цей день плели лапті, що вважалося цілою обрядом. А також перевіряли господарство, дивилися чи все в порядку і чи не потрібно чого-небудь полагодити.

Іменини в цей день

Олександр, Андрій, Захар, Макар, Петро, Сава, Семен, Сергій, Степан, Федір

Нагадаємо, до Верховної Ради України подали законопроект, який передбачає поповнення вихідних днів. Не поспішайте радіти, насправді мало що змінилося.

Як повідомляв портал Знай.ua, що в березні для метеозалежних людей буде кілька важких днів. Фахівці розповіли, наскільки небезпечною буде активність сонця і склали календар магнітних бур на березень 2019 року.

В Україні продовжують боротися зі сміттям. Так, в Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнеров.

22 лютого — Панкратіїв День