Всього один день залишився до закінчення пільгового періоду для розмитнення автомобілів з єврономерами. У водіїв є останній шанс отримати українські номери зі знижкою 50% від вартості акцизу. В останні дні всі митниці працюватимуть 24 години.

Легалізувати євробляху можна ще до травня, однак вже за повним тарифом. Починаючи з 24 травня поліція почне зупиняти, штрафувати та відправляти авто порушників на штраф-майданчики.

Власники автомобілів на єврономерах, які не оформлять українську реєстрацію до 24 травня 2019 року, повинні будуть або вивезти їх з України, або продати на запчастини. Про це на брифінгу заявив заступник міністра фінансів Сергій Верланов, повідомляє "Економічна правда".

Левова частка власників "євроблях" з різних причин не зможе розмитнити свої авто.

"Щодо тих, хто не скористається правом розмитнення, то ми бачимо дві опції – це вивезення авто за межі України та продаж на запчастини", - сказав Верланов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

При цьому Верланов наголошує, що митниці спроможні обслужити всі авто на іноземній реєстрації, які залишаються в Україні.

"В подальшому ми не прогнозуємо великої кількості розмитнення "євроблях". Щодо ввезення додаткових авто – вони будуть і ринок сам відрегулює, скільки таких транспортних засобів потрібно", - заявляє в.о. заступника голови ДФС.

На думку замміністра, протягом пільгового періоду не розмитнились тільки дуже старі авто, тому що робити це було економічно недоцільно.

"Щоб не порушувати режим, люди просто залишили їх за межами країни. Частину машин віддадуть на розбирання. Ажіотажу щодо розмитнення не прогнозуємо. Зараз буде маленький провал, а потім все стабілізується до певного потоку, якого потребуватиме ринок", - підсумував він.

Дивіться: Скільки євроблях розмитнили за місяць

Нагадаємо, українцям спроситили розмитнення авто з європейськими номерами. В останній тиждень до закінчення пільгового періожду влада скасувала проходження сертифікації автомобілів.

Як повідомляв портал Знай.ua, з розмитнення держбюджет поповнили на 12 мільярдів гривень.

Також Знай.ua писав, пільгове розмитнення закінчується: евробляхерам дали останній шанс.