Посли ЄС підтвердили неформальну домовленість між представниками Європарламенту і румунського головування у Раді Європейського союзу щодо змін візового кодексу. Про це повідомляє 1NEWS.

Згідно зі змінами до візового кодексу, заяви для отримання візи можна буде подавати в термін від 6 місяців (замість сьогоднішніх трьох) до 15 днів перед поїздкою.

Також з’явиться можливість заповнення і підпису заявки на візу в електронній формі.

Крім того, передбачені додаткові пільги для висококласних спортсменів і відомих артистів, які гастролюють у ЄС.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Люди, що мандрують до ЄС часто, зможуть розраховувати на багаторазові візи.

Загальний візовий збір зросте від 60 до 80 євро. Крім того, з’явиться механізм перегляду розміру візового збору кожні три роки.

Нинішній візовий кодекс набув чинності 2010 року. Єврокомісія представила свої пропозиції щодо зміни в березні минулого року.

Нагадаємо, відтепер громадянам України для безвізового в'їзду в країни ЄС необхідно отримати спецдозвіл.

Про це стало відомо із заяви Ради Євросоюзу, який був оприлюднений днями на офіційному сайті.

Зокрема, відзначається, що для того щоб отримати спеціальний дозвіл необхідно буде сплатити 7 євро та заповнити заяву-анкету через інтернет портал. Відомо, що надана особою інформацією буде проходити автоматичну перевірку по відкритих та закритих базах ЄС та Інтерполу для визначення ймовірного ступеню відмови чи дозволу на в'їзд.

Якщо перевірка не дасть жодних негативних результатів, то особа зможе безперешкодно потрапити на території країн-членів ЄС, в іншому вимадку заявку будуть переклядати у ручному режимі компетентні органи.

Втім, наявність дозволу не означає автоматичне право на в'їзд до країн Євросоюзу, тому остаточне рішення прийматимуть прикордонні служби.

Нагадаємо, українців порадували безвізом з ще однією країною.

Як повідомляв "Знай.ua" писав, що заробітчани не можуть повернутися додому, грошей не бачать роками.

Також "Знай.ua" писав, що Польща втратить українських заробітчан.