Батько Катерини Гандзюк - жорстоко вбитої радниці міського голови Херсона - повідомив про те, що за ним стежать і він боїться за свою безпеку.

Нещодавно у Київському апеляційному суді відбулося судове засідання, на якому повинні були розглянути апеляцію прокуратури та визначити запобіжний захід Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк. Після судового засідання Віктор Гандзюк повідомив про те, що відчуває, як за ним стежать. Батько загиблої отримує незрозумілі дзвінки на мобільний і стаціонарний телефони.

Правозахисник Масі Наєм оприлюднив відео у себе на сторінці в Facebook.

Виступ батька Каті Віктор Гандзюк. Текст розшифрувала Nato Dvali: “Шановні журналісти. Як потерпіла сторона, як батько вбитої Каті я абсолютно підтримую апеляційну заяву Генеральної прокуратури і не підтримую заяву адвокатів пана Мангера. Чому? Я вважаю, що пан Мангер винний. І не тільки я вважаю. Так вважала Катя. Вона завжди це говорила. Вона завжди підозрювала пана Мангера. І мала на це певні підстави. Хочу сказати, що знаходячись на свободі, пан Мангер, безумовно, впливає на слідство. Вдається до залякування свідків. З моменту попереднього судового процесу я особисто відчув за собою стеження. Я особисто став отримувати незрозумілі телефонні дзвінки як на стаціонарний, так і на мобільний телефон. З моменту попереднього процесу багато свідків стали отримувати погрози. Вони бояться дальше свідчити. Вони бояться за свою безпеку. Деякі готові відказатися від своїх свідчень. Боюсь за свою безпеку і я. На жаль, я вважаю, що Міністерство внутрішніх справ не здатне забезпечити безпеку ні мені, ні нашим свідкам. До речі, ми двічі просили надати державну охорону. Двічі нам в цьому було відказано"

Geplaatst door Masi Nayyem op Donderdag 21 februari 2019

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Віктор Гандзюк заявив, що і він, і свідки отримують погрози, через що бояться за свою безпеку. Він вважає, що МВС не може забезпечити безпеку, а на прохання надати державну охорону, йому двічі відмовили.

19 лютого Генпрокуратура подала апеляцію на рішення суду щодо Владислава Мангера. 5 лютого за нього внесли заставу в розмірі 2 млн 497 тисяч грн.

Раніше ми писали, що під час проведення засідання при обранні запобіжного заходу адвокат підозрюваного Мангера заявив про непублічну роботу Гандзюк на СБУ.

Про це заявив адвокат Дмитро Ільченко. Зокрема, у ході судового розгляду він заявив, що Катерина Гандзюк була позаштатним агентом СБУ з позивним "П'ята".

Крім того він додав, що сам керівник спецслужби використовував активістку у власних цілях для протистояння з органами поліції областів. Більше того Ільченко додав, що саме Доценко замовив напад на Гандзюк.

Нагадаємо, соратники Гандзюк назвали ім'я третього причетного до вбивства. В злочині зав'язані десятки слідчих і оперативників, які вели справу про вбивство по хибному сліду.

Як повідомляв раніше Знай.ua: підозрюваний Мангер купив свободу за 2,5 мільйони. Суд обрав запобіжний захід херсонському чиновнику.

Також Знай.ua писав, що у Шевченківському суді Києва зачитали розшифровку допиту підозрюваних у кривавому убивстві херсонської активістки Катерина Гандзюк.