Згідно з інформацією офіційного сайту Національного банку України, на 25 лютого Нацбанк встановив наступний офіційний курс гривні до світових валют:

НБУ
НБУ

100 USD США – 2701,7312 (22 лютого – 2700,2630)

100 EUR – 3059,7106 (22 лютого – 3065,8786).

Національний банк України на 25 лютого 2019 року знизив курс гривні на півтори копеки – до 27,01 гривень за долар – у порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора у четвер, 21 лютого.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

долар
долар

Раніше повідомлялося, понеділок, 18 лютого, стало відомо про те, що Національний банк України вніс великі зарплати в перелік винятків, на які не поширюється "кеш-обмеження". Про це сказано в постанові НБУ №37.

Так, в НБУ прийняли рішення внести зарплатні виплати в список виключень, на які не поширюється обмеження у 50 тисяч гривень. Дана постанова правління монетарного відомства затвердили наприкінці минулого тижня.

Крім того, цей документ коригує діючі порядки по веденню касових операцій. Це означає, що тепер небанківські установи, які отримали ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку, можуть самостійно визначати ліміт каси.

Також в Нацбанку дозволили відокремленим підрозділам юридичних осіб оприбутковувати готівку шляхом зберігання електронних звітних чеків (Z-звітів) протягом трьох років. Цей дозвіл діє за умови використання касового апарату.

Наголошується, що таке рішення вкрай важливо для тих підприємств, які ведуть виїзну торгівлю та здійснюють доставку товарів споживачам на будинок. Тепер цю діяльність Нацбанк прирівняв до відокремлених підрозділів.

Нагадаємо, що Нацбанк виявив нову схему переведення в готівку та легалізації коштів.

Як повідомляв портал Знай.uа українці почали масово вимагати від Приватбанку пояснень щодо того, куди зникають гроші з карток.

Також портал Знай.uа писав, що зниження курсу долара в НБУ пояснюють надлишком долара на ринку і підвищеним попитом іноземних інвесторів на державні цінні папери.