Українського політв'язня, учасника Євромайдана Андрія Коломийця утримують в колонії російського Краснодара, де "найбільш жорсткі умови утримання".

Цю інформацію повідомив виконуючий обов'язки генерального консула України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський, передає Крим.Реалії.

За його словами, під час зустрічі з Коломийцем, спостереження і відеозапис ведуть 3-4 особи з числа оперативних співробітників.

"Умови утримання та "опіка" Андрія з боку співробітників колонії, мабуть, найбільш жорсткі, порівняно з іншими установами, де містяться наші громадяни, запроторені за політичними звинуваченнями. Вони не перешкоджають розмові, проте в такій ситуації ніякі нарікання з боку ув'язненого не піднімаються - дійсний стан речей, всі новини, дізнаємося вже від дружини". Тарас Малишевський

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Крім того, консул зазначив, що політв'язень відчуває труднощі зі сповіданням ісламу.

"Присутність консула дозволяє ув'язненому триматися впевненіше, знаючи, що тебе підтримують, пам'ятають і кожні два місяці відвідують. На жаль, зі сповіданням ісламу в "православній колонії" важко, Андрій якось справляється, однак це непросто. На передані Генеральним консульством кошти купує необхідне, дякує". Тарас Малишевський

Нагадаємо, активіст українського Євромайдана, Андрій Коломийця, який засуджений в Росії, не отримує медичну допомогу.

Його здоров'я сильно погіршується щодня. Він страждає від сильних головних болів, а також болю в животі, загострення псоріазу. Про це говорить дружина Андрія, Галина Коломиєць, яка 11-13 лютого відвідала його у в'язниці.

Також вона говорить, що під час її відвідання колонії до Андрія знову приїжджав представник українського консульства в Ростові-на-Дону. У Коломийця була розмова з представником у присутності начальника колонії, зустріч зафіксувала відеокамера.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", відому журналістку зґвалтував "чоловік на годину": спустив пар і втік.

Також "Знай.uа" писав про те, що Лукашенко без бою віддав Білорусь Росії: подробиці.