У понеділок, 25 лютого, два потужних атмосферних гіганти циклон і антициклон визначать погоду в Україні. Тому буде тепло і без опадів, але з прохолодним поривчастим вітром.

Про це повідомляє відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, циклон буде поступатися антициклону, який, в свою чергу, буде витісняти з території України опади і холод. За словами синоптика, в східній і південно-східній частині України ще пройде сніг. У той же час у більшості областей опадів не буде.

Середня температура вдень буде коливатися в межах +3 ... + 8 градусів. Найхолодніше буде у Сумській, Полтавській, Донецькій, Луганській, Харківській областях. Там стовпчики термометрів покажуть + 3 градуси тепла.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Найтепліше, до 9 градусів вище нуля, буде у Львівській та Івано-Франківській областях.

"Потепління, звичайно, не може не радувати, але поки не розслабляємося. Лютий триває. І хоча до календарної весни недалеко, до астрономічної ще топати і топати", – підсумувала Діденко.

З південного заходу давитиме антициклон, з півночі - циклон. Україна опиниться між цими потужними атмосферними...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zondag 24 februari 2019

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять святого Олексія, чудотворця. У народі 25 лютого називалося днем Олексія Рибного, тому що якщо у цей день наступала відлига — літом буде добре ловитися риба. З цього дня упродовж трьох днів виставляли на ранковий мороз зерно, яке призначалось для посіву, кажучи, що зворушені морозом насіння дає найкращий врожай. Якщо на Олексія небо зоряне, можна чекати на добрій хліб. А сонячний день обіцяв хороший врожай яблук.

карта Укргідрометцентру на 25 лютого

Нагадаємо, що в березні не очікується гарної весняної погоди, так як синоптики спрогнозували новий прихід зими в Україну. При цьому вже в наступному місяці очікується близько 11 вихідних днів і лише 20 робітників.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців попередили про небезпечну погоду. Опади у вигляді снігу очікуються в деяких частинах країни, а також в Україну нагряне похолодання. У більшості областей дороги засмутять водіїв ожеледицею.

Також портал Знай.uа писав, що вперше за 57 років у "місті ангелів" Лос-Анджелесі 21 лютого випав сніг. Місцеві жителі і туристи були в шоці від такого аномального для їх регіону явища.