Рік почався порівняно недавно, і багато державних установ тільки зараз починають закуповувати товари, які їм знадобляться в процесі року. Знай.ua за допомогою публічних закупівель prozorro, з'ясував, чим же харчуватимуться в 2019-му студенти найпрестижнішого українського вузу.

Мільйони на їжу

Цього року керівництво Київського національного університету імені Тараса Шевченка вирішило витратити на їжу для своїх учнів майже 11 мільйонів гривень. Треба відзначити, що найбільше в замовленнях вузу з'являлися овочі і фрукти. Мабуть, все-таки в установі акцент робиться на здорове харчування.

Звичайно, м'яса і сиру також вистачало. За кожен тендер доведеться заплатити більше мільйона гривень.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зі списку м'ясних продуктів можна зробити висновок, що у вузі найбільше люблять молочні та дитячі сосиски і зовсім не люблять напівкопчену ковбасу.

Найсмачніше

Також ми вирішили подивитися, на що пішло найменше грошей, і на які продукти навпаки ректорату довелося розщедритися найбільше.

Самим недорогим тендером виявилася закупівля фруктів. Вуз був готовий за них заплатити 171 тис. гривень, але на торгах ціна знизилася ще більше і впала до 127 тис. гривень.

У той же час самим грошовим виявився тендер на закупівлю різного виду філе. За м'ясні делікатеси буде заплачено півтора мільйона гривень.

М'ясо, в найвідомішому українському вузі, судячи з усього дійсно люблять, так як щодня їм будуть його привозити не менш 50 кг.

Дивлячись на кількість всіляких делікатесів і різноманітність їжі, можна зробити висновок, що керівництво КНУ ім. Т.Г. Шевченко дотримується думки - «Порожнє черево - до знань глухо». Так що видно студентів у цьому році збираються годувати на забій. Тому і не викликає подиву ще один тендер від вузу, на сайті державних закупівель prozorro, де вони збираються витратити майже пів мільйона гривень на туалетний папір, серветки та паперові рушники.

Нагадаємо, українцям розповіли, як працює новий закон про булінг та штрафи.

Як повідомляв портал Знай.ua, 94-річний дідусь став найстарішим у світі аспірантом. Після отримання наукового ступеня чоловік не припинить навчання, у нього великі плани.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, коли записка від батьків прирівнюється до довідки від лікаря за пропуск дитини у школі до 10 днів.