Поки народні депутати закликають Президента Порошенка скликати засідання Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації, що склалася із захворюваністю на кір, в цей же час про здоров'я парламентаріїв клопочуть у депутатській здравниці «Феофанія». Як вдалося дізнатися Знай.ua, через систему державних закупівель prozorro, зараз в клініці повним ходом йде закупівля всілякої провізії.

Мільйони на їжу

Почнемо з того, що в цьому році для депутатів вирішили зробити більш комфортним клуб-їдальню. На капітальний ремонт приміщень з бюджету піде 797 тис. гривень. Щоб нардепам їсть було ще вільніше.

Якщо подивитися, скільки ж закуповується для наших хворих народних депутатів їжі (нехай і на рік) стає ясно, чому вирішили збільшити продовольчий відділ у клініці.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Наприклад, кисломолочного сиру замовлено більше семи тонн на загальну суму 540 тис. гривень, також видно депутатам потрібно багато яєць, тому що їх замовили 144 тис. штук на майже 376 тис. гривень. Тобто кожне яєчко обійдеться в 2,6 гривні.

Взагалі, видно молочні продукти для депутатів у пріоритеті, так як ще на 697 тис. гривень їм замовили кефір і сметану. Причому найвищої жирності. Як то кажуть, красиво жити і хворіти не заборониш.

Також відзначимо, що для них замовили овочів на 632 тисячі гривень і крупи на 205 тисяч гривень. Ну, і, звичайно, не обійшлося без м'яса. Народних обранців цілий рік планують годувати яловичиною, так як іншого м'яса в замовленнях ми не побачили, а цього закупили майже 10 тонн, на 1 млн 359 тисяч гривень.

Цікавим також виявився той факт, що в «Феофанію» повинні були закупити величезну кількість етилового спирту, майже на один мільйон гривень.

Швидше за все, така кількість спирту знадобилося лікарям для їх медичних цілей, інше навіть складно припустити. Але це замовлення зірвалося, так як сталася масова дискваліфікація учасників тендеру. Мабуть, багато хто дуже сильно хотів, щоб саме його спирт ішов у депутатську клініку, що забув при цьому про якість продукту ...

Отже, підіб'ємо підсумок. Скільки ж наших з вами грошей в цьому році буде витрачено на хворих (і як показує практика іноді хворих хитрістю) парламентаріїв. Тільки на продукти і на ремонт клубу-їдальні в цьому році піде приблизно 4 млн 500 тисяч гривень. Залишається тільки сподіватися, що за такі гроші вони будуть жити вічно і покладуть своє життя служінню суспільству.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що українці дорого заплатять за басейн для Гройсмана.

Так само ми писали, що українські депутати круто забухають за наш рахунок.

Нагадаємо, чиновники виділили на охорону мільйони: до чогось готуються?