Буквально недавно Україна пред'явила серйозні звинувачення російським військовослужбовцям, які були причетні до збройної агресії проти української сторони в Чорному морі. Так, росіян підозрюють у кількох злочинах, звинувачення за якими їм були висунуті згідно з ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 437 КК України.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як стало відомо, в першу чергу мова йде про генерала-полковника Дворникова А. В. — командувача військами Південного військового округу РФ, віце-адмірала Моїсєєва А. А .— командувача Чорноморським флотом РФ, і ще п'ять військовослужбовців ФСБ РФ, а саме Прикордонного управління, яке знаходиться на території окупованого Криму.

«По процесуальному керівництву Військової прокуратури Південного регіону України та оперативного супроводження 7 Управління ГУ ВКР ДКР СБ України, слідчими УСБУ в Одеській області 16 лютого 2019 року на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру семи військовослужбовцям Російської Федерації, причетним до захоплення трьох українських кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року», — заявила Сарган.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У цілому про підозру повідомили наступним громадянам Російської Федерації:

- капітан третього рангу Ст. Виноградов, який як виявилося є старшим помічником капітана ПСКР «Смарагд» прикордонного загону управління ФСБ РФ по Криму;

- капітану А. Гришину — військовослужбовцю ПСКР «Смарагд» прикордонного загону управління ФСБ РФ по Криму;

- старшому лейтенанту Д. Трибушину;

- рядовим військовослужбовцям-прикордонникам Ст. Рясному та А. Абакумову.

Ще семи військовослужбовцям РФ повідомлено про підозру у веденні агресивної війни За процесуального керівництва...

Geplaatst door Лариса Сарган op Maandag 25 februari 2019

Нагадаємо, що у Києві в підтримку українських військовополонених моряків відкрито благодійну виставку картин "Повернення додому". Основною метою заходу є привернення уваги суспільства до російської агресії на території України.

Як повідомляв портал Знай.uа, капітан першого рангу Військово-морських сил США Гаррі Табах вважає, що збройні сили повинні дати гідну відповідь країні-агресору.

Також портал Знай.uа писав, що росіяни програли Україні в Азовському морі, а "мислячі люди думають, що вони зійшли з розуму і з ними домовлятися просто ні про що". Таку заяву зробив капітан першого рангу Військово-морських сил США Гаррі Табах.