Міжнародний день полярного ведмедя

Цей день ще називається більш просто – День білого ведмедя. Основна мета дня – поширити інформацію про цих тварин і привернути увагу широкої громадськості до того, що їм потрібна охорона. Природоохоронні та екологічні організації готують різні публічні та просвітницькі акції до цього дня. Через танення льодів в Арктиці внаслідок глобального потепління можуть зникнути дві третіх усіх білих ведмедів ще до 2050 року.

Фестиваль прекрасного народження в Австралії

Сенс фестивалю саме у святкуванні народження будь-якої новоїї людини, цей момент відзначається як неймовірно важливий для життя родини, а також фестиваль допомагає привернути увагу організацій до проблем дітей і материнства. Його проводять в Аделаїді, Південній Австралії.

Ініціаторами стали 5 працюючих жінок, які виховували 17 дітей і у всіх жінок величезний досвід роботи на добровільних і професійних засадах у службах соцпідтримки і різних організаціях допомоги матерям.

Самі жінки говорять, що фестиваль закликає показати, що народження – світлий, прекрасний і життєстверджуючий досвід і щасливих історій набагато більше, ніж негативних, про які часто говорять в сучасному суспільстві.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Православні свята:

  • Рівноапостольного Кирила, учителя Словенського.
  • Пісний день.

Кирило Весновказчик

Так називали цей день на Русі, а свято відзначають на честь святого Кирила (Костянтин на прізвисько Філософ у миру). Він був візантійським місіонером і разом з братом Мефодієм створив першу азбуку слов'ян. За переказами в 862 році в місто, де вони жили, Константинополь, приїхали посли від моравського князя Ростислава. Вони просили прислати вчителів, щоб вони змогли пояснити підданим віру рідною мовою. Вибрали Кирила і Мефодія, вони далі перекладали церковні книги з грецької на слов'янську, навчали читанню та письму людей, а також, як вести богослужіння.

Наші предки цього дня судили про погоду навесні. Якщо у цей день погода була гарною, то скоро будуть міцні морози, а значить потрібно випити гарячий збитень. Цей напій був дуже популярний, заснований на меді і прянощах. Також намагалися утримати сніг на землі, щоб він наситив її водою, коли розтане. Тому селяни виходили на поле і втоптували сніг.

Іменини в цей день

Георгій, Ісаакій, Кирило, Костянтин, Михайло, Рафаїл, Трифон, Федір

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА 27 ЛЮТОГО – КИРИЛІВ ДЕНЬ