Міністерство освіти і науки включило в навчальні програми для 11 класів створення Православної церкви України і надання томосу про автокефалію ПЦУ.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Зокрема у Міносвіти розповіли, що отримання Україною Томосу стала історичною подію для всієї країни, тому укладачі шкільного підручника не могли обійти стороною.

Більше того вона розповіла, що профіольне відомство вже готує для вчителів певний посібник, який значно спростить вивчення теми.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Створення Православної церкви України і надання томосу про автокефалію - важливе з історичної точки зору подія. Про те, що українська держава і духовенство намагалися реалізувати цю ідею, і раніше згадувалося в українських підручниках. Ця частина історії України вивчається в школах в кінці навчального року - в квітні-травні. Для нас було принципово до цього часу надіслати вчителям інформаційні матеріали, якими вони можуть користуватися вже в цьому році. Сам наказ про зміну навчальних програм був підписаний 21 лютого, і вже сьогодні, 26 лютого, ми направили матеріали. Це важливо, адже так вчителі зможуть помітити зміни в програмі, а також підготуватися до висвітлення теми", - зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Відзначається, що вказана тема з'явиться у підручникках лише з наступного року, адже лише у нинішньому році планується друк новий підручників для 11-класів.

"Ми друкуємо підручники кожні 5 років. На цей раз історичні зміни збіглися в часі безпосередньо з печаткою для відповідного класу, тому інформація буде внесена оперативно. При цьому цього року вчителі будуть користуватися наданими МОН матеріалами", - пояснила Гриневич.

Разом з тим варто відзначити, що кандидатуру лідера Студії "Квартал 95" Володимира Зеленського у якості ймовірного президента України хто тільки не коментував. Але як виявилося, це питання цікавить не лише наших земляків, а північних сусідів, зокрема – РПЦ.

Приміром, одіозний російський священик Всеволод Чаплін заявив, що "в інтересах Росії прихід до влади в Україні шоумена Володимира Зеленського, в той час як другий термін Петра Порошенка вкрай небажаний".

Нагадаємо, РПЦ подарує Томос парафіям, які зрадили Константинополь.

Як повідомляв "Знай.ua", Філарет терміново звернувся до українців.

Також "Знай.ua" писав, що ФСБ готувала у Львові теракт.

Що кажуть про томос Україні на Афоні.