Винуватці страшної ДТП у Харкові - Олена Зайцева та Геннадій Дронов - отримали по 10 років ув'язнення рішенням суду.

Зайцева та Дронов
Зайцева та Дронов

Однак винесення вироку винуватцям смертельного ДТП в Харкові на вул. Сумській, в якому загинули шестеро людей, не принесло ніякого морального задоволення потерпілим і родичам жертв, пише Рoliteka.

Вони мають намір продовжити боротьбу. Про це розповіла їх захисник Лариса Матвєєва. За словами адвоката, її клієнти будуть домагатися притягнення до відповідальності експертів у цьому розслідуванні.

"Про потерпілих: немає у них ні радості, ні тим більше зловтіхи з приводу вироку. Є відчуття спустошеності. І це страшно. Багато мене сьогодні запитували: чи задоволені ми вироком? якщо говорити про термін, то, так, так як це максимальне покарання, передбачене санкцією ч. 3 ст. 286 КК України; якщо говорити про наявність пом’якшуючих обставин для Зайцевої (нехай навіть їх зараз не брали до уваги при визначенні покарання), відсутність обтяжуючих обставин для Зайцевої, то, звичайно, немає", – пояснила вона.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Претензії залишилися і до слідчих, які займалися цією справою.

"Не забудемо також дії слідчих (Волкова, в першу чергу), який втручався в роботу наркологів, "забував" передавати документи на експертизу і виявився не здатним знайти півроку Федірко (нарколог – Ред.) при наявності можливості їй просто зателефонувати (зі слів Федірко). Всьому цьому повинна бути дана правова оцінка”, – підкреслила Матвєєва.

Нагадаємо, Юлія Козир, адвокат Олени Зайцевої, яку засудили до 10 років позбавлення волі, заявила, що рішення про подачу апеляції буде прийнято пізніше.

Зайцева
Зайцева

Як повідомляв раніше Знай.ua, 26 лютого Київський суд Харкова озвучив вирок у справі стосовно Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

У результаті страшної аварії життя позбулися шестеро людей, за що прокуратура просила кожному по 10 років ув'язнення.

Також Знай.ua писав про те, що суд виніс вирок Олені Зайцевій і Олександру Доронову, що фігурували у резонансній справі про ДТП в Харкові.