Юлія Козир, адвокат Олени Зайцевої, яку засудили до 10 років позбавлення волі, заявила, що рішення про подачу апеляції буде прийнято пізніше.

Про це вона розповіла в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, Козир розповіла, що рішення про подачу апеляції буде прийнято виключно після консультацій із підзахисною.

UPD: 14:20 // Суддя Віктор Попрас почав оголошувати вирок. Нині зачитує обставини ДТП. _____________ Вирок у справі про аварію на Сумській

Geplaatst door UA: Харків op Dinsdag 26 februari 2019

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

"Рішення про оскарження вироку ще не прийнято. Будемо узгоджувати позицію щодо обвинуваченої", - сказала Козир журналістам після оголошення вироку.

Крім того вона відзначила, що вирок суду був цілком прогнозований, проте й суворим.

"Вирок дуже строгий, але очікуваний ... І для неї (Зайцевой- ред.) Також. Суд вичерпно виклав свою правову позицію. Він зазначив, що, незважаючи на наявність обставин, що пом'якшують покарання, в зв'язку з дуже великим суспільним резонансом, з жахливими наслідками цього злочину, він вирішив не застосовувати цих обставин", - сказала захисник.

Разом з тим варто відзначити, що у Київському райсуді Харкова оголошують вирок у справі про ДТП на Сумській у Харкові. Дронову і Зайцевій дали максимальний термін - 10 років позбавлення волі.

Обвинувачення просить для Зайцевої та Дронова максимальне покарання за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України: по 10 років в'язниці.

У свою чергу, захист Дронова просить суд визнати його невинним, а адвокати Зайцевої - врахувати пом'якшувальні обставини.

Варто відзначити, що 8 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення "Лексуса" 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля "Фольксваген Туарег", за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення "Лексус" вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Внаслідок ДТП на місці події загинули п'ятеро людей, ще шестеро потрапили до лікарні.

За тиждень, не приходячи до тями, у лікарні померла шоста жертва – 20-річна дівчина. Одна з постраждалих – Жанна Власенко, яка перебувала на 20-му тижні вагітності. Вона кілька тижнів провела у медикаментозному сні, але у підсумку лікарям вдалося врятувати життя і їй, і дитині.

Нагадаємо, Зайцеву терміново вивезли з суду.

Як повідомляв "Знай.ua", Зайцева у всьому зізналася і готова нести покарання.

Також "Знай.ua" писав, що таксист на скаженій швидкості протаранив іномарку.

Зайцева і Дронов отримали по 10 років в'язниці