Прес-центр Служби безпеки України повідомив про те, що на комп'ютери Центральної виборчої комісії хакери здійснили масштабну кібератаку. За даними СБУ, хакери намагалися заблокувати доступ користувачів до інформації, яка стосується підготовки до виборів президента України.

Як стало відомо, спеслужба змогла попередити атаку на комп'ютерне обладнання, що забезпечує роботу офіційного сайту Центральної виборчої комісії.

"З метою локалізації кібератаки і усунення її негативних наслідків фахівцями здійснено ряд практичних заходів, які дозволили припинити негативний вплив на роботу веб-ресурсу Центральної виборчої комісії", - зазначили у прес-службі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ускладнення роботи інформсистеми та блокування можливості доступу користувачів до інформації щодо виборів було здійснено за допомогою технології http flood, через генерацыю частих запитів - визначили в СБУ.

У спецслужбі також заявили, що для проведення кібератаки хакери використали розгалужену мережу сайтів на базі неоновленої системи WordPress, що дозволило злочинцям використовувати їх для генерації об'ємних запитів. Також СБУ зараз перевіряє причетність російських спецслужб до інциденту.

Нагадаємо, що Україна офіційно відмовилася від Євробачення 2019: ніхто не поїде. Скандал навколо "Євробачення-2019" розвернувся після перемоги на нацвідборі співачки MARUV.

В цьому році в Національному відборі на Євробачення перемогла співачка MARUV. Однак суспільний мовник (НОТУ) та співачка не змогли домовитися щодо її участі в Євробаченні 2019. Тоді в НОТУ заявили, що будуть вести переговори з іншими фіналістами Нацвідбору.

Як повідомляв портал "Знай.uа": аномалія або містика: в карпатських лісах під ногами знайшли "весну". В останньому зимовому місяці, лютого, Карпати радують жителів і туристів первоцвітами.

Також "Знай.uа" писав, що приватне акціонерне товариство "Київська кондитерська фабрика "Roshen" закінчило 2018 рік з небувалими прибутками. Прибутки в 4 рази більше за показники роботи президентського підприємства за 2017 рік.