У мережі з'явився текст стенограми історичного засідання РНБО України від 28 лютого 2014 року. Вона дає можливість глибше зрозуміти обставини, які призвели до гібридної агресії і окупації Російської Федерації українського півострова Крим.

Про це стало відомо завдяки матеріалу "Радіо.Свобода".

Відомо, що дане засідання організовувалося в екстреному порядку для розгляду одного питання: "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України".

Відомо також, що засідання відбувалося прямо в стінах парламенту і більшість учасників тільки приступили до виконання своїх повноважень. Серед інших до комітету входили такі персони як: Олександр Турчинов, Валентин Наливайченко, Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк.

Тоді ще голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Питання, яке сьогодні ми повинні обговорити, - це питання загрози нашої територіальної цілісності. Це питання фактично прямої агресії проти України сусідньої держави. Це питання сепаратизму, який штучно підтримується і поширюється на території України. Я просив би зараз кожного керівника силових структур чітко поінформувати про ситуацію в АРК".

Наливайченко: "Константинов і Аксьонов - ключові фігури Криму, знаходяться в повній взаємодії з російськими військовими Чорноморського флоту Російської Федерації. Вони беруть участь у плануванні та здійсненні провокації. Перший аспект, який є дуже загрозливим - це повномасштабне використання військовослужбовців Російської Федерації".

Яценюк: "Ми не готові до військової операції, на жаль, для нас. І це знають росіяни. Необхідно, щоб терміново агресія Росії проти України була розглянута в Раді Безпеки ООН. Друге, ми відправили ноти і готуємо звернення Кабінету Міністрів про консультації в рамках Будапештського меморандуму. По-третє, запропонувати формулу, як залучити ОБСЄ".

Варто нагадати, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені А. А. Морозова" Олексій Бабич та директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від своїх посадових обов'язків. Про це повідомляє державний концерн "Укроборонпром".

Зараз вже відомо, що нібито таке рішення було прийнято нинішнім керівником Укроборонпрому. У відомстві одразу ж пояснили своє рішення величезним суспільним резонансом.

Нагадаємо, Луценко прокоментував справу про розкрадання оборонки "людьми Порошенка".

Як повідомляв Знай.uа вибори в Україні: шпигуни Путіна атакували ЦВК, у Порошенка б'ють тривогу.

Знай.uа писав, оприлюднено подробиці розслідування по справі Гладковського.