Рятувальники попередили жителів Івано-Франківської області про те, що в регіоні підвищилася небезпека сходження лавин. Причиною стали снігопади та хуртовини. За словами рятувальників, небезпека досягла третього рівня, пише прес-служба ДСНС в четвер, 28 лютого.

В цей день на Прикарпатті підвищиться сніголавинна небезпеку, тому місцевим жителям рекомендують дотримуватись заходів обережності, і тим більше – утриматися від екстремального туризму.

"28 лютого в зв'язку зі снігопадами та хуртовинами, в горах Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше наш портал повідомляв, що снігова гігантська лавина поховала десятки туристів на популярному курорті: рятувальники працюють, не покладаючи рук.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Про це пишуть місцеві ЗМІ публікують відповідне відео.

У повідомленні говориться, що снігова лавина зійшла на гірськолижному курорті у місті Кран-Монтана в Швейцарії. Як повідомив глава міста Ніколя Ферро, під нею можуть бути захоронені від 10 до 12 осіб.

Зараз на місці трагедії знаходяться як мінімум чотири рятувальні вертольоти. З-під лавини вже врятовано чотири людини. За даними ЗМІ, під сніговими масами можуть перебувати від 10 до 12 осіб. Не виключено, що це число може збільшитися.

Нагадаємо,снігова лавина накрила лижників на швейцарському альпійському курорті.

Під снігом опинилися більше десяти чоловік.

З-під кома, за попередніми даними, вже вилучені чотирилюдини. стан врятованих людей повідомляється. Подробиці уточнюються.

Як повідомляв раніше Знай.uа, з сімнадцятого по вісімнадцяте лютого у горах Івано-Франківській області також підвищилася сніголавинна небезпека.

У ці дні останнього зимового місяця, в результаті відлиги, в горах Івано-Франківської області очікується значне сніголавинна небезпеку третього рівня. Якщо ви знаходитесь в горах, то потрібно обов'язково прийняти всі заходи безпеки.

У будь-якому випадку, якщо ви відправляєтеся в гори, знайдіть собі притулок заздалегідь. Це допоможе вам не расстеряться і бігти в це місце цілеспрямовано. Також заздалегідь потренуйтеся дихати через одяг.

Знай.uа писав про те, що китайська влада прийняла рішення на невизначений термін закрити базовий табір Евересту в Тибеті для туристів, щоб прибрати сміття.