Не можна заперечувати факт аномалій на Землі. Всі знають про Бермудський трикутник в Тихому океані і, приміром, озеро Лох-Несс в Шотландії. До цих місць можна приписати і перевал Дятлова.

Про цю місцину знімали фільм, від якого холоне кров і насправді до кінця не зрозуміло, чи справжня це відеозйомка або ж режисерський монтаж.

Чому власне первал носить таке ім'я?

Перевал отримав назву у зв'язку з трагедією, що сталася в лютому 1959 року, коли туристи зупинилася на нічліг і згодом при не з'ясованих до кінця обставинах загинули; похід очолював Ігор Дятлов.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нещодавно з'ясувалися деякі деталі трагічної загибелі туристичної групи. Як виявилося, членів походу забили палицями. Первинний вердикт свідчив про те, що люди загинули від переохолодження унаслідок завірюхи і критично низької погодної температури. Про це розповів росіянин Олексій Команьов. Чоловік переповів цю історію зі слів свого дядька, який і став свідком вбивства.Родич був мисливцем і в кінці 50-х років жив біля Івделя в селищі Барачинский, неподалік від цього перевалу.

Правда від очевидця

" Він був не просто мисливець, не схожий на тих хто вбиває звірів заради веселощів чи розваги. Він був професіоналом. Як мені розповів дядько, в цю фатальну ніч з 1 на 2 лютого він проходив поблизу гори Холатчахль. Його увагу привернули множинні сліди, що були незвичними для цієї місцевості. Бо вкрай рідко сюди добиралися люди. Мороз, сніг, заметіль, навіщо сюди йти? Заради чого?

Він вирішив піти по слідах, щоб дізнатися куди вони його приведуть. Також він помітив вдалині вогні, що означало, що там щось відбувалося, або ж, як мінімум, там перебували люди", - розповідає Олексій.

Коли мисливець підійшов ближче, то він побачив дивно одягнених людей : "Вони чимось нагадували місцевих, деякі елементи одягу скидалися на національні, але все-таки це були чужинці. Точно не наші", - зазначає чоловік, а також додав, що дядько помітив величезного розміру палиці в руках людей. Він зрозумів, що когось б'ють і не для того, щоб залякати, а щоб ті більше ніколи сюди не поверталися, а, можливо, заради дрібної наживи.

" Люди були живими, так як несамовито гіркі стогони і крики розносилися навскрізь, а не почути їх було складно, бо ехо доставало до кожного закутка місцини. Незабаром він побачив там кілька осіб, які лежали на снігові. Було зовсім незрозуміло чи вони живі, чи ні. Загалом, він нарахував п'ятьох осіб з палицями в руках", - закінчив Команьов.

Таємниця урочища перевалу Дятлова досі залишається загадкою. Рідко хто підіймається на цю вершину, адже повернутися звідти живим - неможливо.

Нагадаємо "Знай.ua" писав про вчених, які пояснили причину смерті 9 туристів на перевалі Дятлова.
Також "Знай.ua" повідомляв про лавину, яка поховала людей.
Раніше "Знай.ua" інформував про таємницю довжиною в пів століття. Дятлов був убитий.